ЛЕ - преглед: Пет голова Адурица! Фенерова бајка, Манчестеров хорор! И још...

Мурињов хорор и Фенерова бајка - И Адвокат се истресао на Јунајтед! Фајенорд до бода у Украјини са играчем мање. Андерлехт демолирао Мајнц са 6:1, Сент Етјен рутински покорио Азербејџан. Има чак 35, а вечерас их је дао пет! Адуриц је чудо из Баскије! Ромин поправни у Бечу (2:4), Зенит први прошао кроз циљ у Лиги Европе (2:1).

Фудбал 03.11.2016 | 21:30
ЛЕ - преглед: Пет голова Адурица! Фенерова бајка, Манчестеров хорор! И још...
Фенер је успео да обори Мурињов скупоцени Манчестер Јунајтед, да га савлада са 2:1 и тако закомпликује живот у групи А два кола пре краја. Захваљујући ремију Фајнорда у Украјини против Зорје (1:1) сада се ситуација у овој групи поприлично замрсила, па сва три тима имају шансе за пролаз у 1/16 финала.

Занимљив дерби одигран је у Истанбулу, а само 90 секунди откако је Милорад Мажић дао знак да лопта крене са центра Муса Соу је нестварно лепим маказицама матирао Давида Де Хеу и донео велико славље препуном стадиону "Шукру Сарачоглу". Био је то брзи нокаут Дика Адвоката Португалцу на клупи противника, који је опет платио цену претераном комбиновању и експериментима са тимом.

Указао је Жозе прилику Вејну Рунију од самог старта, али капитен Енглеске није могао да се састави. Деловао је очајно тамо где би требало да буде најубојитији, а са таквим играчем на позицији креатора игре, било је јасно да Јунајтед нема превелике шансе. Ипак, у 89. минуту је показао да чак и када је далеко од препознатљиве форме уме да одапне праћку и постигне прелеп гол, који је на крају био само утешан за очајни Јунајтед.

Повреда Пола Погбе после 20 минута само је убрзала скок Јунајтеда ка амбису у који га је одвео Џермејн Ленс који је у 59. минуту прелепо извео слободан ударац и маестрално дуплирао вођство Фенербахчеа.

Био је то ексер у сандук Црвених ђавола, а у последњих пола сата Фенербахче је пропустио шансу да их дотуче и врати им за оних 4:1 пре две недеље на Олд Трафорду. Резервиста Еменике је имао две сјајне прилике за домаћина, али се истакао и Де Хеа који је спречио бруку у Истанбулу. Јунајтед је био очајан и лош, Мажић солидан на терену, а највећи губитник је Мурињо који је заиста имао хорор ноћ у Турској.

Сигурно ће Португалац претрпети критике наредних дана, а како је можда остао и без Погбеимаће и доста проблема да састави тим за наредно коло у Премијер лиги. Пораз Јунајтеда добро је дошао Фајенорду који је издржао са играчем мање током целог другог полувремена офанзиву Зорје у Украјини и освојио значајан бод - 1:1. Јоргенсен је лепим голом главом довео Холанђане у вођство у 16. минуту, али је Зорја са беле тачке преко Форстера стигла до изједначења. 

Крупан корак ка пласману у другу фазу направили су вечерас Андерлехт и Сент Етјен, а посебно импресивни били су Белгијанци који су са чак 6:1 демолирали немачки Мајнц. Румун Станчију и Пољак Тиодорчук су по два пута погађали мрежу бундеслигаша, који је доживео праву бламажу ове вечери у Бриселу. Урош Спајић због повреде није био у тиму Андерлехта, док је Иван Обрадовић цео меч преседео на клупи за резерве.

Војислав Станковић је одиграо свих 90 минута за Габалу која је поражена код куће од Сент Етјена са 1:2. Иако су први повели преко Гурбанова, погоци Тананеа у финишу првог и Словенца Берича почетком другог полувремена омогућили су француском тиму да се изједначи на челу табеле са Андерлехтом (обоје имају по осам бодова). Прати их Мајнц са пет, док је Габала без бодова и шансе да прође даље.  

Шта рећи за Арица Адурица осим - чудо! Искусни голгетер постигао је свих пет голова за Атлетик Билбао против Генка на Сан Мамесу и вратио свој клуб у игру за пласман у наредну фазу такмичења (5:3). Велику победу у Бечу остварила је Рома, која је надиграла домаћу Аустрију (2:4) и реванширала јој се за непланирани реми од пре две недеље (3:3). Зенит је први тим у Лиги Европе који је обезбедио пласман у 1/16 финала Лиге Евопе, иако се поштено намучио против Дандалка на свом терену (2:1).

Било је то нестварно вече Арица Адурица, који је прво постигао исторјски хет-трик за свега 36 минута, а онда је тај учинак у наставку меча учинио још убојитијим. Први гол на утакмици феноменални голтетер је постигао у осмом, а последњи у 94. минуту меча, од чега чак три са беле тачке, али признаћете да је и то прилично тежак подухват. Занимљиво, ове сезоне није дао ниједан у досадашњем току Лиге Европе, али је вечерас све надокнадио.

Рома је вечерас у Бечу надокнадила пропуштено од пре две недеље у Риму. Домаћин је повео на овом мечу преко Кајодеа у другом минуту, али је то само додатно пробудило екипу из Вечног града, која је већ до 18. минута преокренула резултат, а онда у наставку меча стигла до убедљивог вођства. Одличну голгетерску форму потврдио је и Един Џеко, који је постигао два поготка на овом мечу, за укупно 12 у свим такмичења са Вучицу ове сезоне.

Зенит је први тим у Лиги Европе који је изборио нокаут фазу, али је Дандалк вечерас у Санкт Петербургу потврдио да није тим који је случајно залутао у друго по квалитету европско такмичење на Старом континенту. Три бода домаћину на овом мечу домаћем саставу обезбедио је Бразилац Ђулијано де Паула, који је постигао два поготка на Петровском, од чега и победоносни у 78. минуту утакмице.

Астана и Олимпијакос ремизирали су у првој утакмици четвртог кола Групе Б Лиге Европе – 1:1 (1:1).

Домаћин је до предности на свом стадиону дошао голом Ђорђа Деспотовића у деветом минуту после проигравања Патрика Твумасија, да би изједначење Олимпијакосу донео Себа у 30, уједно поставивши и коначан резултат.

Олимпијакос је у наставку сусрета био бољи ривал, али и поред тога није успео да додје до још једног гола и оствари тријумф који би их довео на корак до пласмана у нокаут фазу.

Бивши нападач Црвене звезде игру је напустио у 82. минуту, док је Немања Максимовић одиграо цео сусрет за домаће. С друге стране, Луке Миливојевића није било у протоколу гостију из Пиреја.

ЛИГА ЕВРОПЕ – 4 КОЛО

ГРУПА А

Фенербахче – Манчестер Јунајтед 2:1 (1:0)
/Соу 2, Ленс 59 - Руни 89/

Зорја – Фајенорд 1:1 (1:1)
/Форстер 44. пенал - Јоргенсен 16/

ГРУПА Б

Астана – Олимпијакос 1:1 (0:1)
/Деспотовић 8 – Себа 29/

АПОЕЛ – Јанг Бојс 1:0 (0:0)
/Сотерију 69/

ГРУПА Ц

Андерлехт – Мајнц 6:1 (2:1)
/Станчију 9, 41, Тилеманс 62, Теодричик 90, 90+5. пенал, Бруно 90+2 - Де Бласис 15/

Габала – Сент Етјен 1:2 (1:1)
/Гурбанов 39 - Танане 45+1, Берич 53/

ГРУПА Д

Макаби ТА – АЗ Алкмар 0:0

Зенит – Дундалк 2:1 (1:0)
/Ђулијано 42, 78 - Хорган 52/

ГРУПА Е

Астра Ђурђу – Викторија Плзен 1:1 (1:1)
/Стан 19 - Крменчик 25/

Аустрија Беч – Рома 2:4 (1:2)
/Кајоде 2, Гранвалд 89 - Џеко 4, 65, Де Роси 18, Најнголан 78/

ГРУПА Ф

Атлетик Билбао – Генк 5:3 (3:1)
/Адуриц 8, 24пен, 44пен, 74, 90пен - Бејли 28, Ндиди 51, Сушић 79/

Сасуоло – Рапид Беч 2:2 (2:0)
/Дефрел 34, Пелегирни 45 - Јелић 85, Квилитала 90/

ГРУПА Г

21.05 Ајакс – Селта
21.05 Панатинаикос – Стандард

ГРУПА Х

21.05 Брага – Коња
21.05 Гент – Шахтјор

ГРУПА И

21.05 Ница – Салцбург
21.05 Шалке – Краснодар

ГРУПА Ј

21.05  Фиорентина – Либерец
21.05 ПАОК – Карабаг

ГРУПА К

21.05 Саутемптон – Интер
21.05 Спарта – Хапоел БШ

ГРУПА Л

21.05 Цирих – Стеауа
21.05 Виљареал – Османли

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар