LE - pregled: Pet golova Adurica! Fenerova bajka, Mančesterov horor! I još...

Murinjov horor i Fenerova bajka - I Advokat se istresao na Junajted! Fajenord do boda u Ukrajini sa igračem manje. Anderleht demolirao Majnc sa 6:1, Sent Etjen rutinski pokorio Azerbejdžan. Ima čak 35, a večeras ih je dao pet! Aduric je čudo iz Baskije! Romin popravni u Beču (2:4), Zenit prvi prošao kroz cilj u Ligi Evrope (2:1).

Fudbal 03.11.2016 | 21:30
LE - pregled: Pet golova Adurica! Fenerova bajka, Mančesterov horor! I još...
Fener je uspeo da obori Murinjov skupoceni Mančester Junajted, da ga savlada sa 2:1 i tako zakomplikuje život u grupi A dva kola pre kraja. Zahvaljujući remiju Fajnorda u Ukrajini protiv Zorje (1:1) sada se situacija u ovoj grupi poprilično zamrsila, pa sva tri tima imaju šanse za prolaz u 1/16 finala.

Zanimljiv derbi odigran je u Istanbulu, a samo 90 sekundi otkako je Milorad Mažić dao znak da lopta krene sa centra Musa Sou je nestvarno lepim makazicama matirao Davida De Heu i doneo veliko slavlje prepunom stadionu "Šukru Saračoglu". Bio je to brzi nokaut Dika Advokata Portugalcu na klupi protivnika, koji je opet platio cenu preteranom kombinovanju i eksperimentima sa timom.

Ukazao je Žoze priliku Vejnu Runiju od samog starta, ali kapiten Engleske nije mogao da se sastavi. Delovao je očajno tamo gde bi trebalo da bude najubojitiji, a sa takvim igračem na poziciji kreatora igre, bilo je jasno da Junajted nema prevelike šanse. Ipak, u 89. minutu je pokazao da čak i kada je daleko od prepoznatljive forme ume da odapne praćku i postigne prelep gol, koji je na kraju bio samo utešan za očajni Junajted.

Povreda Pola Pogbe posle 20 minuta samo je ubrzala skok Junajteda ka ambisu u koji ga je odveo Džermejn Lens koji je u 59. minutu prelepo izveo slobodan udarac i maestralno duplirao vođstvo Fenerbahčea.

Bio je to ekser u sanduk Crvenih đavola, a u poslednjih pola sata Fenerbahče je propustio šansu da ih dotuče i vrati im za onih 4:1 pre dve nedelje na Old Trafordu. Rezervista Emenike je imao dve sjajne prilike za domaćina, ali se istakao i De Hea koji je sprečio bruku u Istanbulu. Junajted je bio očajan i loš, Mažić solidan na terenu, a najveći gubitnik je Murinjo koji je zaista imao horor noć u Turskoj.

Sigurno će Portugalac pretrpeti kritike narednih dana, a kako je možda ostao i bez Pogbeimaće i dosta problema da sastavi tim za naredno kolo u Premijer ligi. Poraz Junajteda dobro je došao Fajenordu koji je izdržao sa igračem manje tokom celog drugog poluvremena ofanzivu Zorje u Ukrajini i osvojio značajan bod - 1:1. Jorgensen je lepim golom glavom doveo Holanđane u vođstvo u 16. minutu, ali je Zorja sa bele tačke preko Forstera stigla do izjednačenja. 

Krupan korak ka plasmanu u drugu fazu napravili su večeras Anderleht i Sent Etjen, a posebno impresivni bili su Belgijanci koji su sa čak 6:1 demolirali nemački Majnc. Rumun Stančiju i Poljak Tiodorčuk su po dva puta pogađali mrežu bundesligaša, koji je doživeo pravu blamažu ove večeri u Briselu. Uroš Spajić zbog povrede nije bio u timu Anderlehta, dok je Ivan Obradović ceo meč presedeo na klupi za rezerve.

Vojislav Stanković je odigrao svih 90 minuta za Gabalu koja je poražena kod kuće od Sent Etjena sa 1:2. Iako su prvi poveli preko Gurbanova, pogoci Tananea u finišu prvog i Slovenca Beriča početkom drugog poluvremena omogućili su francuskom timu da se izjednači na čelu tabele sa Anderlehtom (oboje imaju po osam bodova). Prati ih Majnc sa pet, dok je Gabala bez bodova i šanse da prođe dalje.  

Šta reći za Arica Adurica osim - čudo! Iskusni golgeter postigao je svih pet golova za Atletik Bilbao protiv Genka na San Mamesu i vratio svoj klub u igru za plasman u narednu fazu takmičenja (5:3). Veliku pobedu u Beču ostvarila je Roma, koja je nadigrala domaću Austriju (2:4) i revanširala joj se za neplanirani remi od pre dve nedelje (3:3). Zenit je prvi tim u Ligi Evrope koji je obezbedio plasman u 1/16 finala Lige Evope, iako se pošteno namučio protiv Dandalka na svom terenu (2:1).

Bilo je to nestvarno veče Arica Adurica, koji je prvo postigao istorjski het-trik za svega 36 minuta, a onda je taj učinak u nastavku meča učinio još ubojitijim. Prvi gol na utakmici fenomenalni golteter je postigao u osmom, a poslednji u 94. minutu meča, od čega čak tri sa bele tačke, ali priznaćete da je i to prilično težak poduhvat. Zanimljivo, ove sezone nije dao nijedan u dosadašnjem toku Lige Evrope, ali je večeras sve nadoknadio.

Roma je večeras u Beču nadoknadila propušteno od pre dve nedelje u Rimu. Domaćin je poveo na ovom meču preko Kajodea u drugom minutu, ali je to samo dodatno probudilo ekipu iz Večnog grada, koja je već do 18. minuta preokrenula rezultat, a onda u nastavku meča stigla do ubedljivog vođstva. Odličnu golgetersku formu potvrdio je i Edin Džeko, koji je postigao dva pogotka na ovom meču, za ukupno 12 u svim takmičenja sa Vučicu ove sezone.

Zenit je prvi tim u Ligi Evrope koji je izborio nokaut fazu, ali je Dandalk večeras u Sankt Peterburgu potvrdio da nije tim koji je slučajno zalutao u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje na Starom kontinentu. Tri boda domaćinu na ovom meču domaćem sastavu obezbedio je Brazilac Đulijano de Paula, koji je postigao dva pogotka na Petrovskom, od čega i pobedonosni u 78. minutu utakmice.

Astana i Olimpijakos remizirali su u prvoj utakmici četvrtog kola Grupe B Lige Evrope – 1:1 (1:1).

Domaćin je do prednosti na svom stadionu došao golom Đorđa Despotovića u devetom minutu posle proigravanja Patrika Tvumasija, da bi izjednačenje Olimpijakosu doneo Seba u 30, ujedno postavivši i konačan rezultat.

Olimpijakos je u nastavku susreta bio bolji rival, ali i pored toga nije uspeo da dodje do još jednog gola i ostvari trijumf koji bi ih doveo na korak do plasmana u nokaut fazu.

Bivši napadač Crvene zvezde igru je napustio u 82. minutu, dok je Nemanja Maksimović odigrao ceo susret za domaće. S druge strane, Luke Milivojevića nije bilo u protokolu gostiju iz Pireja.

LIGA EVROPE – 4 KOLO

GRUPA A

Fenerbahče – Mančester Junajted 2:1 (1:0)
/Sou 2, Lens 59 - Runi 89/

Zorja – Fajenord 1:1 (1:1)
/Forster 44. penal - Jorgensen 16/

GRUPA B

Astana – Olimpijakos 1:1 (0:1)
/Despotović 8 – Seba 29/

APOEL – Jang Bojs 1:0 (0:0)
/Soteriju 69/

GRUPA C

Anderleht – Majnc 6:1 (2:1)
/Stančiju 9, 41, Tilemans 62, Teodričik 90, 90+5. penal, Bruno 90+2 - De Blasis 15/

Gabala – Sent Etjen 1:2 (1:1)
/Gurbanov 39 - Tanane 45+1, Berič 53/

GRUPA D

Makabi TA – AZ Alkmar 0:0

Zenit – Dundalk 2:1 (1:0)
/Đulijano 42, 78 - Horgan 52/

GRUPA E

Astra Đurđu – Viktorija Plzen 1:1 (1:1)
/Stan 19 - Krmenčik 25/

Austrija Beč – Roma 2:4 (1:2)
/Kajode 2, Granvald 89 - Džeko 4, 65, De Rosi 18, Najngolan 78/

GRUPA F

Atletik Bilbao – Genk 5:3 (3:1)
/Aduric 8, 24pen, 44pen, 74, 90pen - Bejli 28, Ndidi 51, Sušić 79/

Sasuolo – Rapid Beč 2:2 (2:0)
/Defrel 34, Pelegirni 45 - Jelić 85, Kvilitala 90/

GRUPA G

21.05 Ajaks – Selta
21.05 Panatinaikos – Standard

GRUPA H

21.05 Braga – Konja
21.05 Gent – Šahtjor

GRUPA I

21.05 Nica – Salcburg
21.05 Šalke – Krasnodar

GRUPA J

21.05  Fiorentina – Liberec
21.05 PAOK – Karabag

GRUPA K

21.05 Sautempton – Inter
21.05 Sparta – Hapoel BŠ

GRUPA L

21.05 Cirih – Steaua
21.05 Viljareal – Osmanli

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar