Цијене лијекова биће смањене за 12 одсто

Максималне цијене лијекова биће смањене и очекује се да то буде за 11-12 одсто, наплата ПДВ-а ће бити пролонгирана са 10. у мјесецу на крај мјесеца, што ће олакшати пољопривредницима, а на добром је путу да буду спојени локални и општи избори за двије године. Договорено је то данас на састанку лидера странака коалиције на државном нивоу, три члана Предсједништва БиХ и три члана Колегија Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 03.11.2016 | 19:17
Цијене лијекова биће смањене за 12 одсто
"Очекујемо да Стручни савјет Агенције за лијекове БиХ сутра донесе позитивну одлуку. Мислим да смо постигли договор да се иде са спајањем локалних и општих избора за двије године", рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, оцијенивши састанак корисним и искреним.

Вукота Говедарица, предсједник СДС-а, рекао је да дају подршку пријевременим изборима, те да је договорено да се формирају радне групе које ће то све сагледати, а потом ће се приступити начелном договору о спајању парламентарних и локалних избора.

"Када је у питању закон о акцизама, дефинисали смо позицију плавог дизела, што је значајно за пољопривреднике, и то је био један од наших услова", додао је Говедарица.

Бакир Изетбеговић, предсједник СДА и предсједавајући Предсједништва БиХ, напоменуо је да Савез за промјене није био за закон о акцизама, али да су договорили неке ствари и зато ће то сада да прође у бх. парламенту.

Он је истакао да су коалиције на државном и ентитетском нивоу стабилне и да неће доћи до разлаза ни разбијања. Када је у питању функционисање власти, односно Парламента ФБиХ, рекао је да ће Влада ФБиХ ријешити низ питања па очекује скоро засједање законодавне власти.

Фахрудин Радончић, предсједник СББ-а, напоменуо је да није разговарано о кадровским рјешењима, те да су они задовољни радом својих министара. Бореновић је казао и да предлажу да у наредних шест година буде уведена нека врста мораторија на апелације које се тичу прошлости како би се окренуло будућности.

Драган Човић, предсједник ХДЗ БиХ и члан Предсједништва БиХ, рекао је да је проблем што се три или четири пута договарају исте ствари, али и да нема друге него да вјерује да ће ова коалиција да одради посао јер нема ко други, те да је оптимистичан.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Увијек Контра

03.11.2016 18:59

Дезертер звани ТИП 500 и власник пропалог бутика це да воде дрзаву?! Је ли ово неки ријалити или слицно!? Губитници без лигитимитета могу само у своја цетири зида да несто одлуцују, а народ у Републици Српској они не представљају. БАКИРОВИ КЛИМОГЛАВЦИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

03.11.2016 20:28

Јок него це препустити месару да води ову дрзаву!

Name

ДП

03.11.2016 21:15

Види се на километар да ти треба да водиш државу .....

Name

Миле Додик

03.11.2016 19:00

Правите рачун без крчмара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акциза

03.11.2016 19:02

Шта сте то попустили Бакиру па ће закон о акцизама ићи у процедуру. Лијекови још задуго неће појефтинити, а то обећавате откако је ваш члан директор Агенције за лијекове (скоро двије године). Боље отварајте нова радна мјеста и народ ће бити здравији и требат ће му мање лијекова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

03.11.2016 19:55

Ово им је био први и посљедњи састанак у овом саставу. Изгледа зао Говедарици и Бореновицу што је побједио Мицо Мициц па га поново за мање од двије године шаљу на изборе да напокон СДС изгуби Бијељину на њима. О памети мила мајко. Појесце их СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

03.11.2016 20:07

Стварно да не повјерујес. Због Бакирове амбиције да врати Зеницу, Бихаћ, Сребреницу и Велику Кладусу лидери Савеза за промјене пристају да ризикују и оно мало опстина које су добили на изборима. Још це прицати цланству да су добро прошли у разговорима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

03.11.2016 20:30

ЛИЈЕКОВИ У СРБИЈИ СУ ТРИ ПУТА ЈЕВТИНИЈИ НЕГО КОД НАС А ПЛАТЕ СУ ТУ НЕГДЈЕ ПОДЈЕДНАКЕ.НАСА БОСАНСКА ФАРМ.МАФИЈА НАС ЛАГАНО УБИЈА. КО ИМА ПАРЕ, МОЗДА ЦЕ И ИМАТИ НЕКУ САНСУ ДА СЕ ЛИЈЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

03.11.2016 21:15

Коначно и лијепе вијести!Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИДИ РУМЕНКА И Т 500

03.11.2016 21:18

Јој силе јој помака 12 % па дајте људи па лијекови су дупло тродупло јефтинији у окрузењу не 12 % јел Руменко нормалан он и она гњида Золак кога ј... дрз се крпица Руменко

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон

03.11.2016 21:19

Е колико је ово све јадно и биједно повраца ми се

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

03.11.2016 21:59

Ово стварно нема нигдје , ова опозиција се хвата за сламку , покусавају да за двије године се изваде, а у ствари изгубице и оно сто су сад добили. Имају власт на нивоу БиХ , боре се за бољи стандар а не могу ни лијекове да спусте за 12% сто је права мизерија. Умјесто да искористе прилику и развале БиХ на нацин да се сад у пресудном моменту повуку из институција БиХ , када ни босњаци нису јединствени по том питању а за хрвате да и не говорим , они СДС;ПДП и остали заправо граде БиХ. И онда се цуде сто губе изборе. Просот цовјек да не повјерује да им је висе стало до пар плата које примају у институцијама вец да једном уведе ред у ову дрзаву или да се скроз распакује. Зато са пуним правом предсједник Додик их зове издајницима. Блага је то квалификација за њих, јер поред издаје они су политицкки неписмени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

04.11.2016 06:05

Само нек дају народу лекова.

Name

Боки

03.11.2016 23:07

Браво, лијепе вијести за обицног цовјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варте-елиминатор

04.11.2016 05:36

Види ове тројице,сликају се испод овог натписа БИХ и мисле да це тако привуци симпатије народа који је 4 године крварио и дао 30 хиљада зивота у борби против исте БИХ.ИQ није им бас пуно велики

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

04.11.2016 17:25

Панклав таблете у Србији у малопродаји костају 5 км, а код нас 15 км у малопродаји. Израцунајте, ако умијете колико је велепродајна цијена, и колико узимају наси власници апотека. Нека продају само једну кутију дневно они су зарадили дневницу раднику. Да ли знају ове насе будале како се рацуна зарада на лијековима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

04.11.2016 18:39

За Додикове,Бакирове и Цовицеве кадрове који раде у дрзавним институцијама лијекови нису скупи па нема разлога да се цијене мјењају на низе могу они поднијети и поскупљење лијекова.

ОДГОВОРИТЕ