Утицајни и веома моћни политичари "боје" злочине

Током рата, али и након његовог завршетка највећи број убистава на левој обали Дрине „боји“ један број утицајних и моћних политичара. То је било и у случају Рамиза Делалића - Ћеле, али и у случајевима најновијих ликвидација у Сарајаву, Бијељини и Зворнику, тврди адвокат Душко Томић, бивши обавештајац Савезног СУП-а СФРЈ.

Босна и Херцеговина 03.11.2016 | 22:37
Утицајни и веома моћни политичари "боје" злочине
Томић тврди да има сасвим поуздане доказе да је за убиство Делалића, ликвидатору Страхињи Рашети дато 200.000 конвертибилних марака или нешто мало више од 100.000 евра, у шта су укључени и трошкови логистике, коју је користио тај младић.

"Они који су договарали убиство, за те намене добили су 200.000 евра, али су половину задржали за себе, а половину дали за извршење", каже Томић.

"Рашета је изгубио живот несретним случајем, практично, тако му је намештено, како би налогодавци направили такав миље да мртва уста не могу да говоре. Зато су сада могуће различите варијанте прича о убиству Делалића, како коме и у ком тренутку одговарају. Тачно је да су се неки плашили да не објелодани шта је радила муслиманска специјална јединица `Шеве`, али и да истакне њену сарадњу са сличним формацијама на другим странама што би, апсолутно, показало реалан карактер рата."

Занимљиво је, каже саговорник БН телевизије, да су актери Ћелиног убиства славили у некадашњем „Спорт кафеу“, који је био у склопу Спортског центра „Лагатор“ у Лозници. Убица и његови сарадници су, према Томићевим речима, Дрину прешли, чамцем између Горње Ковиљаче у Србије и Козлука у Републици Српској и БиХ.

"Највиши политичари у БиХ сада одговорност пребацују једни са других, а за истрагу би било занимљиво где и код кога је проводио и Жељко Миловановић у Сарајеву, када је спреман да оде у Загреб и убије власника `Национала` Иву Пуканића. Није никако наивно што је, у свим тим походима, злоупотребљавана територија Србије. Најновија размена ватре на релацији Фахрудин Радончић-Бакир Изетбеговић могла би да баци више светла на све те злочине. Ипак, то им не смета да заједно творе власт у ФБиХ и БиХ, наводно због бошњачких интереса".

БН телевизија / В. М.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

С

03.11.2016 16:34

Велики поздрав за великог адвоката и изузетно храброг човјека. Сви ћуте и мало је оних који смију указати на криминал и корупцију као г. Томић. Да је више храбријих, државом би владали способнији. И било би нам много боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦУДНО

03.11.2016 16:55

Како зна све детаље и сад их сипа ко из рукава, бас цудно као и његов зивот и опстанак ?

Name

Ре С

03.11.2016 17:51

Ма какав адвокат удбас,за кога сада ради питање је ,а ради сигурно.

Name

Фунгивет

03.11.2016 19:42

Од школе има само црни шорц који се тада носио на часу фискултуре. Има мутну прошлост и из периода социјализма (не бих улазио у детаље који су врло незгодни). Бавио се свим и свачим кад је "зглајзао" из полиције. Елем, један полуписмен и јадан лик, али данас такви пролазе-нажалост.

Name

невјерујем

03.11.2016 17:19

О каквим ти политицарима јадан па то су мафијаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зенга

03.11.2016 19:32

Дуско Томиц никада није био обавјестајац савезног МУП-а Дуско Томиц је био дезурни полицајац на рампи савезног МУП-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фингивет

03.11.2016 19:44

Тачно тако брате Зенга!

Name

сиротиња

04.11.2016 13:42

Дуско томиц је гигант насе србе у сарајеву бори се

Name

Јован

04.11.2016 09:11

У питању су психопате које се крију иза политике и религије. Ништа од бољитка док се не огласе психијатри.

ОДГОВОРИТЕ