Uticajni i veoma moćni političari "boje" zločine

Tokom rata, ali i nakon njegovog završetka najveći broj ubistava na levoj obali Drine „boji“ jedan broj uticajnih i moćnih političara. To je bilo i u slučaju Ramiza Delalića - Ćele, ali i u slučajevima najnovijih likvidacija u Sarajavu, Bijeljini i Zvorniku, tvrdi advokat Duško Tomić, bivši obaveštajac Saveznog SUP-a SFRJ.

Bosna i Hercegovina 03.11.2016 | 22:37
Uticajni i veoma moćni političari "boje" zločine
Tomić tvrdi da ima sasvim pouzdane dokaze da je za ubistvo Delalića, likvidatoru Strahinji Rašeti dato 200.000 konvertibilnih maraka ili nešto malo više od 100.000 evra, u šta su uključeni i troškovi logistike, koju je koristio taj mladić.

"Oni koji su dogovarali ubistvo, za te namene dobili su 200.000 evra, ali su polovinu zadržali za sebe, a polovinu dali za izvršenje", kaže Tomić.

"Rašeta je izgubio život nesretnim slučajem, praktično, tako mu je namešteno, kako bi nalogodavci napravili takav milje da mrtva usta ne mogu da govore. Zato su sada moguće različite varijante priča o ubistvu Delalića, kako kome i u kom trenutku odgovaraju. Tačno je da su se neki plašili da ne objelodani šta je radila muslimanska specijalna jedinica `Ševe`, ali i da istakne njenu saradnju sa sličnim formacijama na drugim stranama što bi, apsolutno, pokazalo realan karakter rata."

Zanimljivo je, kaže sagovornik BN televizije, da su akteri Ćelinog ubistva slavili u nekadašnjem „Sport kafeu“, koji je bio u sklopu Sportskog centra „Lagator“ u Loznici. Ubica i njegovi saradnici su, prema Tomićevim rečima, Drinu prešli, čamcem između Gornje Koviljače u Srbije i Kozluka u Republici Srpskoj i BiH.

"Najviši političari u BiH sada odgovornost prebacuju jedni sa drugih, a za istragu bi bilo zanimljivo gde i kod koga je provodio i Željko Milovanović u Sarajevu, kada je spreman da ode u Zagreb i ubije vlasnika `Nacionala` Ivu Pukanića. Nije nikako naivno što je, u svim tim pohodima, zloupotrebljavana teritorija Srbije. Najnovija razmena vatre na relaciji Fahrudin Radončić-Bakir Izetbegović mogla bi da baci više svetla na sve te zločine. Ipak, to im ne smeta da zajedno tvore vlast u FBiH i BiH, navodno zbog bošnjačkih interesa".

BN televizija / V. M.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

S

03.11.2016 16:34

Veliki pozdrav za velikog advokata i izuzetno hrabrog čovjeka. Svi ćute i malo je onih koji smiju ukazati na kriminal i korupciju kao g. Tomić. Da je više hrabrijih, državom bi vladali sposobniji. I bilo bi nam mnogo bolje.

ODGOVORITE
Name

CUDNO

03.11.2016 16:55

Kako zna sve detalje i sad ih sipa ko iz rukava, bas cudno kao i njegov zivot i opstanak ?

Name

Re S

03.11.2016 17:51

Ma kakav advokat udbas,za koga sada radi pitanje je ,a radi sigurno.

Name

Фунгивет

03.11.2016 19:42

Од школе има само црни шорц који се тада носио на часу фискултуре. Има мутну прошлост и из периода социјализма (не бих улазио у детаље који су врло незгодни). Бавио се свим и свачим кад је "зглајзао" из полиције. Елем, један полуписмен и јадан лик, али данас такви пролазе-нажалост.

Name

nevjerujem

03.11.2016 17:19

O kakvim ti politicarima jadan pa to su mafijasi

ODGOVORITE
Name

Zenga

03.11.2016 19:32

Dusko Tomic nikada nije bio obavjestajac saveznog MUP-a Dusko Tomic je bio dezurni policajac na rampi saveznog MUP-a

ODGOVORITE
Name

Фингивет

03.11.2016 19:44

Тачно тако брате Зенга!

Name

sirotinja

04.11.2016 13:42

Dusko tomic je gigant nase srbe u sarajevu bori se

Name

Jovan

04.11.2016 09:11

U pitanju su psihopate koje se kriju iza politike i religije. Ništa od boljitka dok se ne oglase psihijatri.

ODGOVORITE