Још једна оставка у Влади Брчко дистрикта

Шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта Бошко Стојковић поднио је оставку због, како је рекао, отворених напада Бошњака у Влади на његову одлуку да не робујући националној структури прими по уговору 195 наставника и обезбиједи нормално функционисање образовног система у овој школској години.

Република Српска 03.11.2016 | 16:53
Још једна оставка у Влади Брчко дистрикта
„Са сарадницима, члановима Владе и странкама у власти, учинио сам све да пронађемо и привремено запослимо наставни кадар потребан за нормално функционисање основних и средњих школа, те да то буду кадрови с нашег Завода за запошљавање.

Међутим, испоставило се да на евиденцији нема довољан број потребних профила па сам, с циљем да се не угрози наставни процес и дјеца остану ускраћена за часове и сваки дан остају на улици, примио наставнике и учитеље из више општина у БиХ, без досљедног поштовања националног кључа 2-2-1 – Срби – Бошњаци - Хрвати.

Услиједили су притисци и пребројавање, уз закључак да сам примио превише Срба. Као одговоран човјек тврдим – ни то није тачно, али бих примио и Кинеза с нострификованом дипломом само да не закинем дјецу и угрозим наставни процес", објаснио је Стојковић.

Градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић није прихватио оставку.

„Разговарао сам са Стојковићем чије је повлачење, сигуран сам, морални чин одговорног човјека. Мислим да су проблеми у образовању дистрикта дугогодишњи и нагомилани од успостављања оваквог система.

Мислим да ће прихватити моју сугестију и повући оставку до истека техничког мандата ове владе а пред новом је, нема сумње, озбиљан посао дубоких реформи у области образовања, јер је јасно да на овај начин више не иде", рекао је Домић.

Бошко Стојковић је иначе четврти шеф Одјељења за образовање у мандату актуелне Владе а на дужност је као кадар СДС дошао из Инспектората Републике Српске у априлу ове године.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар