Усвојен нацрт буџета за наредну годину

Савјет министара БиХ усвојио је данас Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за идућу годину, у којем су укупни приходи за финансирање институција и примици планирани на нивоу претходних година и износе 950 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 03.11.2016 | 14:19
Усвојен нацрт буџета за наредну годину
Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изразио је задовољство усвајањем Нацрта буџета који ће бити прослијеђен Предсједништву БиХ, а након тога достављен парламенту БиХ.

Истичући да је у питању један сложен процес, Беванда је напоменуо да је Савјет министара БиХ до краја испоштовао буџетски календар.

Он је напоменуо да су захтјеви били скоро 200 милиона КМ изнад утврђеног глобалног оквира.

"Аргументима је одговорено на све примједбе и захтјеве и уз уважавње ситних технички исправки Нацрт буџета је усвојен - 950 милиона КМ је издвојено за финансирање институција и милијарду за сервис спољњег дуга", рекао је Беванда новинарима.

Он је нагласио да је "склопљен" буџет који омогућава да се временом ријеши и закуп простора.

На прошлој сједници Савјета министара БиХ задужена су министарства да доставе Министарству финансија и трезора приједлоге и сугестије у писаној форми, да би Савјет министара БиХ размотрио Нацрт буџета институција БиХ и упутио га Предсједништву БиХ, овлашћеном за његово предлагање.

Приликом достављања сугестија у вези са буџетима министарства водило рачуна о опредијељености Савјета министара БиХ да укупну јавну потрошњу сведе на ниво који омогућавају реални приходи без застоја у провођењу реформи, те да буде настављено провођење рестриктивних мјера штедње у јавној потрошњи.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

yугословен

03.11.2016 14:20

ПИТ БУЛ

ОДГОВОРИТЕ