Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu

Savjet ministara BiH usvojio je danas Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu, u kojem su ukupni prihodi za finansiranje institucija i primici planirani na nivou prethodnih godina i iznose 950 miliona KM.

Bosna i Hercegovina 03.11.2016 | 14:19
Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo usvajanjem Nacrta budžeta koji će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, a nakon toga dostavljen parlamentu BiH.

Ističući da je u pitanju jedan složen proces, Bevanda je napomenuo da je Savjet ministara BiH do kraja ispoštovao budžetski kalendar.

On je napomenuo da su zahtjevi bili skoro 200 miliona KM iznad utvrđenog globalnog okvira.

"Argumentima je odgovoreno na sve primjedbe i zahtjeve i uz uvažavnje sitnih tehnički ispravki Nacrt budžeta je usvojen - 950 miliona KM je izdvojeno za finansiranje institucija i milijardu za servis spoljnjeg duga", rekao je Bevanda novinarima.

On je naglasio da je "sklopljen" budžet koji omogućava da se vremenom riješi i zakup prostora.

Na prošloj sjednici Savjeta ministara BiH zadužena su ministarstva da dostave Ministarstvu finansija i trezora prijedloge i sugestije u pisanoj formi, da bi Savjet ministara BiH razmotrio Nacrt budžeta institucija BiH i uputio ga Predsjedništvu BiH, ovlašćenom za njegovo predlaganje.

Prilikom dostavljanja sugestija u vezi sa budžetima ministarstva vodilo računa o opredijeljenosti Savjeta ministara BiH da ukupnu javnu potrošnju svede na nivo koji omogućavaju realni prihodi bez zastoja u provođenju reformi, te da bude nastavljeno provođenje restriktivnih mjera štednje u javnoj potrošnji.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

yugosloven

03.11.2016 14:20

PIT BUL

ODGOVORITE