Анализа: Случај малерозног Филипа Костића и умјетност доношења погрешних одлука...

Истина, Костић и ХСВ су у једној ствари савршен спој...

Фудбал 06.11.2016 | 19:15
Анализа: Случај малерозног Филипа Костића и умјетност доношења погрешних одлука...
Земља из снова за огроман број Срба који су се одлучили да срећу потраже у Немачкој. Међутим, случај Филипа Костића не изгледа баш тако бајковито. Штавише, срећа као да је окренула леђа српском интернационалцу откако је стигао у Бундеслигу.

Није то Костићева кривица. Или барем није само његова. Највећи Костићев грех били су избори које је доносио, иако су прво Штутгарт и касније Хамбургер као клубови са огромном традицијом изгледали као сасвим логичан избор. Велико име, велика навијачка база, то је оно што тражиш, зар не?

Само донекле, јер тражиш и екипу која ће те учинити конкурентним, а Костић то није нашао ни на Мерцедес-Бенц, а ни на Имтех арени. Један готово невероватан податак у прилог тој тези: откако је српски репрезентативац стигао у Бундеслигу лета 2014. године ниједан други играч није морао да истрпи толико пораза! Костић се, наиме, чак 38 пута нашао у улози пораженог и по том параметру само му још сада већ бивши голман Хановера Рон-Роберт Цилер стоји уз раме.

И ту није крај! У истом периоду само један клуб је доживео више пораза од Костића. Погађате: ХСВ са 39 изгубљених утакмица. Подсетимо, Костић је овог лета на столу имао конкретне понуде Волфзбурга и Валенсије, али је желео само у Хамбург. Малициозни би рекли: савршен спој.

Наравно, не би било праведно не поменути да је Костић у Штутгарту био један од носилаца игре, а да и ове јесени, без обзира на то што ХСВ-у ништа не полази за руком, у дресу репрезентације из меча у меч показује да није заборавио да игра фудбал. Па и да је напредовао.

На клупском нивоу ипак као да ка прати нека зла коб. Заслужио је боље.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар