Analiza: Slučaj maleroznog Filipa Kostića i umjetnost donošenja pogrešnih odluka...

Istina, Kostić i HSV su u jednoj stvari savršen spoj...

Fudbal 06.11.2016 | 19:15
Analiza: Slučaj maleroznog Filipa Kostića i umjetnost donošenja pogrešnih odluka...
Zemlja iz snova za ogroman broj Srba koji su se odlučili da sreću potraže u Nemačkoj. Međutim, slučaj Filipa Kostića ne izgleda baš tako bajkovito. Štaviše, sreća kao da je okrenula leđa srpskom internacionalcu otkako je stigao u Bundesligu.

Nije to Kostićeva krivica. Ili barem nije samo njegova. Najveći Kostićev greh bili su izbori koje je donosio, iako su prvo Štutgart i kasnije Hamburger kao klubovi sa ogromnom tradicijom izgledali kao sasvim logičan izbor. Veliko ime, velika navijačka baza, to je ono što tražiš, zar ne?

Samo donekle, jer tražiš i ekipu koja će te učiniti konkurentnim, a Kostić to nije našao ni na Mercedes-Benc, a ni na Imteh areni. Jedan gotovo neverovatan podatak u prilog toj tezi: otkako je srpski reprezentativac stigao u Bundesligu leta 2014. godine nijedan drugi igrač nije morao da istrpi toliko poraza! Kostić se, naime, čak 38 puta našao u ulozi poraženog i po tom parametru samo mu još sada već bivši golman Hanovera Ron-Robert Ciler stoji uz rame.

I tu nije kraj! U istom periodu samo jedan klub je doživeo više poraza od Kostića. Pogađate: HSV sa 39 izgubljenih utakmica. Podsetimo, Kostić je ovog leta na stolu imao konkretne ponude Volfzburga i Valensije, ali je želeo samo u Hamburg. Maliciozni bi rekli: savršen spoj.

Naravno, ne bi bilo pravedno ne pomenuti da je Kostić u Štutgartu bio jedan od nosilaca igre, a da i ove jeseni, bez obzira na to što HSV-u ništa ne polazi za rukom, u dresu reprezentacije iz meča u meč pokazuje da nije zaboravio da igra fudbal. Pa i da je napredovao.

Na klupskom nivou ipak kao da ka prati neka zla kob. Zaslužio je bolje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar