Оштра критика Џејмију Вардију...!

Тај само запиње и иде на срећу! Никад не диже главу! „Није ме убедио да је расан стрелац“, каже Мајкл Овен.

Фудбал 06.11.2016 | 21:30
Оштра критика Џејмију Вардију...!
Прошле сезоне био је малтене незаустављив. Ове као да се искључио Џејми Варди из голгетерског струјног кола. А острвској јавности није потребно много да крене у фронтални напад. Тако је нападача Лестера оштро критиковао некада велики ас енглеског фудбала, Мајкл Овен.

Смета му начин на који Варди завршава акције...

„Чак и кад је постизао доста голова прошле сезоне није ме убедио да је расан стрелац. На пример, Ален Ширер је, ишао на чисту снагу, али је био другачији тип фудбалера од Вардија. Не завршавају сви акције на исти начин. Погледајте, рецимо, Озила. Против Лудогореца је био изузетно миран у завршници акције, док би се неко други на његовом месту запео из све снаге“, рекао је Мајкл Овен, сада стручни консултант на једној ТВ станици.

Варди је минуле сезоне дао 24 гола и са Серхијом Куном Агуером поделио друго место на листи најбољих стрелаца Премијер лиге, један корак иза Харија Кејна. Ове сезоне био је прецизан тек двапут у првенству и једном у мечу Комјунити шилда, против Манчестер јунајтеда.

„Варди доста помаже екипи својим трчањем, тражењем линија између противничког везног реда и одбране, игра у дубину. Само, Џејми је у тиму да би постизао голове, а у односу на претходну такмичарску годину примећујемо велики контраст“.

А он се не огледа само у бројкама.

„Он вам је шпиц који стално држи главу доле и само удара по лопти. Ослања се на чисту снагу. Није то фини, расни голгетер. Варди никад не диже главу кад шутира на гол. Углавном да распали по лопти, а она само прође поред голмана. Таквом шпицу потребно је доста среће, некад је имате, некад не. Прошле сезоне је баш имао наклоност Фортуне, понекад би просто силином шута угурао голмана у мрежу. У таквим околностима морате да прихватие како некад неће испасти онако како сте желели“, приметио је Мајкл Овен, а њему - ваљда - ваља веровати.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар