Oštra kritika Džejmiju Vardiju...!

Taj samo zapinje i ide na sreću! Nikad ne diže glavu! „Nije me ubedio da je rasan strelac“, kaže Majkl Oven.

Fudbal 06.11.2016 | 21:30
Oštra kritika Džejmiju Vardiju...!
Prošle sezone bio je maltene nezaustavljiv. Ove kao da se isključio Džejmi Vardi iz golgeterskog strujnog kola. A ostrvskoj javnosti nije potrebno mnogo da krene u frontalni napad. Tako je napadača Lestera oštro kritikovao nekada veliki as engleskog fudbala, Majkl Oven.

Smeta mu način na koji Vardi završava akcije...

„Čak i kad je postizao dosta golova prošle sezone nije me ubedio da je rasan strelac. Na primer, Alen Širer je, išao na čistu snagu, ali je bio drugačiji tip fudbalera od Vardija. Ne završavaju svi akcije na isti način. Pogledajte, recimo, Ozila. Protiv Ludogoreca je bio izuzetno miran u završnici akcije, dok bi se neko drugi na njegovom mestu zapeo iz sve snage“, rekao je Majkl Oven, sada stručni konsultant na jednoj TV stanici.

Vardi je minule sezone dao 24 gola i sa Serhijom Kunom Aguerom podelio drugo mesto na listi najboljih strelaca Premijer lige, jedan korak iza Harija Kejna. Ove sezone bio je precizan tek dvaput u prvenstvu i jednom u meču Komjuniti šilda, protiv Mančester junajteda.

„Vardi dosta pomaže ekipi svojim trčanjem, traženjem linija između protivničkog veznog reda i odbrane, igra u dubinu. Samo, Džejmi je u timu da bi postizao golove, a u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu primećujemo veliki kontrast“.

A on se ne ogleda samo u brojkama.

„On vam je špic koji stalno drži glavu dole i samo udara po lopti. Oslanja se na čistu snagu. Nije to fini, rasni golgeter. Vardi nikad ne diže glavu kad šutira na gol. Uglavnom da raspali po lopti, a ona samo prođe pored golmana. Takvom špicu potrebno je dosta sreće, nekad je imate, nekad ne. Prošle sezone je baš imao naklonost Fortune, ponekad bi prosto silinom šuta ugurao golmana u mrežu. U takvim okolnostima morate da prihvatie kako nekad neće ispasti onako kako ste želeli“, primetio je Majkl Oven, a njemu - valjda - valja verovati.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar