Паралисан саобраћај преко планина у БиХ

Снијег који је данас почео падати у одређеним дијеловима Босне и Херцеговине направио је проблеме возачима.

Република Српска 03.11.2016 | 12:03
Паралисан саобраћај преко планина у БиХ
Влашић и Игман јутрос су осванули прекривени снијегом, а на појединим дионицама саобраћај се одвија отежано, посебно на Ростову и Купрешком Пољу, гдје долази до повремених обустава.

На фотографијама које су објављене на друштвеним мрежама, видљиво је да је саобраћај на Ростову, на магистралном путу М-16.4 Травник-Бугојно у потпуности обустављен у оба правца.

Из БИХАМК-а су препоручили возачима да због снијега који пада и попријечених камиона не користе магистралне путеве Нови Травник-Бугојном /Ростово/ и Купрес-Шуица /Купрешко Поље/.

На магистралним путевима Олово-Кладањ /Караула/ и Сарајево-Фоча /Рогој/ пада снијег, који отежава саобраћај, док се на осталим путевима саобраћа се по мокром и клизавом коловозу.

Иако законска одредба о обавезном посједовању зимске опреме ступа на снагу 15. новембра, возачи који путују преко планинских превоја не треба на пут да крећу без зимске опреме.

У Федералном хидрометеоролошком заводу наводе да се снијег до поднева очекује на свим планинама, док температуре до ноћи пасти и до пет степени испод нуле.

Очекује се да ће се снијег на планинама задржати и сутра, док се од викенда предвиђа престанак падавина.

Из БИХАМК-а упозоравају возаче да возе максимално опрезно јер су се због кише активирали одрони на дионицама које воде кроз усјеке.

Очекује се да ће пасти између 10 и 25 литара кише по метру квадратном, локално и до 35 литара.







Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тетак мата

03.11.2016 11:45

Опет нас изненади у новембру

ОДГОВОРИТЕ
Name

уффффффффффффф

03.11.2016 15:16

Тако нам је сваке године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мај

03.11.2016 20:40

На Купресу је снијег знао пасти и средином маја, а камоли у новембру. Ростово је такође опасно, иако је цеста тамо дивно урађена и похвале за путаре

ОДГОВОРИТЕ