Видео - Радовић послије гола Реалу: Ваљда су ми сад навијачи опростили!

Честитка Радомира Антића и статус четвртог најефикаснијег фудбалера пољских тимова у УЕФА такмичењима... Сјајно!

Фудбал 03.11.2016 | 18:00
Видео - Радовић послије гола Реалу: Ваљда су ми сад навијачи опростили!
Мире, Мире, Мире...

Да је публици био дозвољен улазак на стадион у Варшави вероватно би српски интернационалац Мирослав Радовић био почашћен овацијама, због игре, а похврх свега гола против Реал Мадрида (3:3). Гола који је најавио потпуни повратак пољског првака у меч са званичним европским, али и поготка за који сам 32-годишњи везиста уверава да му доста значи.

„По окончању сусрета добио сам доста СМС порука, мени изузетно заначајних. На пример, од Радомира Антића, некадашењег тренера Реала и Барселоне. Чеситамо ми је на игри, борби и свему приказаном“, рекао је Радовић апострофирајући добар однос са стратегом који га је пре две године одвео у кинески Хебеј.

Управо тај одлазак из Легије, према Радовићевом суду, утицао је на поремећене односе са навијачима славног пољског клуба. Сад, после два гола „краљевићима“ у два меча Лиге шампиона, уверен је да је опет нашао заједнички језик са ултрасима, од којих су поједини говорили да ће се његов повратка у завршници летњег прелазног рока, из Партизана, негативно одразити на атмосферу у свлачионици.

„Атмосфера је основа успеха. Каква је атмосфера у свлачионици види се на терену. У две утакмице против Реала дао сам два гола. Добар је то учинак. Плашим се да кажем једну ствар, али ћу је ипак рећи. Навијачи Легије су ме кривили што сам пре две године отшао у Кину, оставивши тим у тешкој ситуацији. Надам се да су ми после овог гола опростили. Реми са Мадриђанима нам доста значи, посебно на плану искуства. Једино ми је што што смо играли пред празним трибинама. Верујем да је то последњи пут“.

Радовићев учинак у дуелу са екипом Зинедина Зидана можда би био још конкретнији да је у првом полувремену контакт у казненом простору гостију судија Павел Краловец окарактерисао као пенал.

„У паузи само разговарао са арбитром, признао ми је да је окевао у тој ситуацији. Несмејао се и рекао „штета“. Не могу да вратим време“.

Голом у ремију са Реалом (3:3) Мирослав Радовић се учврстио на четвртом месту најефикасњих фудбалера пољских клубова у такмичењима под окриљем УЕФА. Засад је на коти 17, испред њега су Томаш Франковски (22), Мацеј Зуравски (25) и Владимир Лубански(30).

„Не играмо сваки дан са оваквим клубом. Задовољан сам што сам уопште имао приликлу да играм. И да одиграм добро. Заслужено смо освојили бод. Верујем да ни Мадриђани нису очекивали онакво наше издање. Поготово што су играли пред празним трибинама, то је за њих нешто потпуно ново.Данима смо понављали сами себи да немамо шта да изгубимо. Овај резуултат је одјекнуо у свету. А у наредном колу против Спортинга ћемо се борити за пласман у Лигу Европе“, напоменуо је Мирослав Радовић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар