Video - Radović poslije gola Realu: Valjda su mi sad navijači oprostili!

Čestitka Radomira Antića i status četvrtog najefikasnijeg fudbalera poljskih timova u UEFA takmičenjima... Sjajno!

Fudbal 03.11.2016 | 18:00
Video - Radović poslije gola Realu: Valjda su mi sad navijači oprostili!
Mire, Mire, Mire...

Da je publici bio dozvoljen ulazak na stadion u Varšavi verovatno bi srpski internacionalac Miroslav Radović bio počašćen ovacijama, zbog igre, a pohvrh svega gola protiv Real Madrida (3:3). Gola koji je najavio potpuni povratak poljskog prvaka u meč sa zvaničnim evropskim, ali i pogotka za koji sam 32-godišnji vezista uverava da mu dosta znači.

„Po okončanju susreta dobio sam dosta SMS poruka, meni izuzetno zanačajnih. Na primer, od Radomira Antića, nekadašenjeg trenera Reala i Barselone. Česitamo mi je na igri, borbi i svemu prikazanom“, rekao je Radović apostrofirajući dobar odnos sa strategom koji ga je pre dve godine odveo u kineski Hebej.

Upravo taj odlazak iz Legije, prema Radovićevom sudu, uticao je na poremećene odnose sa navijačima slavnog poljskog kluba. Sad, posle dva gola „kraljevićima“ u dva meča Lige šampiona, uveren je da je opet našao zajednički jezik sa ultrasima, od kojih su pojedini govorili da će se njegov povratka u završnici letnjeg prelaznog roka, iz Partizana, negativno odraziti na atmosferu u svlačionici.

„Atmosfera je osnova uspeha. Kakva je atmosfera u svlačionici vidi se na terenu. U dve utakmice protiv Reala dao sam dva gola. Dobar je to učinak. Plašim se da kažem jednu stvar, ali ću je ipak reći. Navijači Legije su me krivili što sam pre dve godine otšao u Kinu, ostavivši tim u teškoj situaciji. Nadam se da su mi posle ovog gola oprostili. Remi sa Madriđanima nam dosta znači, posebno na planu iskustva. Jedino mi je što što smo igrali pred praznim tribinama. Verujem da je to poslednji put“.

Radovićev učinak u duelu sa ekipom Zinedina Zidana možda bi bio još konkretniji da je u prvom poluvremenu kontakt u kaznenom prostoru gostiju sudija Pavel Kralovec okarakterisao kao penal.

„U pauzi samo razgovarao sa arbitrom, priznao mi je da je okevao u toj situaciji. Nesmejao se i rekao „šteta“. Ne mogu da vratim vreme“.

Golom u remiju sa Realom (3:3) Miroslav Radović se učvrstio na četvrtom mestu najefikasnjih fudbalera poljskih klubova u takmičenjima pod okriljem UEFA. Zasad je na koti 17, ispred njega su Tomaš Frankovski (22), Macej Zuravski (25) i Vladimir Lubanski(30).

„Ne igramo svaki dan sa ovakvim klubom. Zadovoljan sam što sam uopšte imao priliklu da igram. I da odigram dobro. Zasluženo smo osvojili bod. Verujem da ni Madriđani nisu očekivali onakvo naše izdanje. Pogotovo što su igrali pred praznim tribinama, to je za njih nešto potpuno novo.Danima smo ponavljali sami sebi da nemamo šta da izgubimo. Ovaj rezuultat je odjeknuo u svetu. A u narednom kolu protiv Sportinga ćemo se boriti za plasman u Ligu Evrope“, napomenuo je Miroslav Radović.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar