Почиње операција „Хрватска 2018“! Срби крећу из Гдањска...

Србија предвођена новим селектором Јовицом Цветковићем креће у напад на ЕП, без ТВ преноса прве утакмице.

Остали спортови 03.11.2016 | 17:15
Почиње операција „Хрватска 2018“! Срби крећу из Гдањска...
Нови селектор, нови квалификациони циклус, нова нада. Ако би могло без нових разочарања било би идеално, међутим, српски рукомет није у стању да од њега захтевамо успех. Одмах. Или преко ноћи.

Зато бисмо се за почетак задовољили пласманом на Првенство Европе у Хрватску 2018. године. Ка завршном турниру Орлови, предвођени повратником на клупу Јовицом Цветковићем, полећу вечерас (20.00) из Гдањска, где их чека први фаворит у Групи 2, Пољска. Селекција која у последњој деценији има далеко боље резултате од наше слови за фаворита, мада ако је судити на основу изјава које су минулих дана стизале из нашег табора чини се да имамо квалитет.

Бар за друго место које гарантује пробој на ЕП.

„Оптимиста сам. Битно је да имамо добру атмосферу, да су играчи расположени, као и стручни штаб. Орни смо да пружимо наш максимум у овом тренутку. За све је потребно време, али без обзира што га немамо, морамо да модификујемо игру и да је убрзамо. Немогуће је у ово време добити неку репрезентацију ако не парираш у свим сегментима. Ако немаш добру одбрану и напад, ако нема седам до десет лаких голова не можеш да надокнадиш то нечим другим. Урадићемо све да већ у првој утакмици покажемо квалитет“, појаснио је Цветковић.

У односу на првобитан списак играча, за меч са Пољацима нису у конкуренцији десни бекАлександар Станојевић и трећи голман Владимир Цупура.

„Станојевић је остао на терапијама и надам се да ће нам се прикјучити у Нишу (за меч са Белорусијом у недељу). У питању је повреда левог рамена“.

Кад је већ о Белорусима реч, они су синоћ изненађујуће поражени од Румуније на свом паркету, а како нам слове за ривала у борби за вероватно другу позицију - под условом да Пољаци буду први -  добро је да су већ у заостатку.

„Мало је времена, приоритет је Белорусија коју можемо да победимо, а са једним реномираним противником као што је Пољска да се боримо и тражимо шансе које су ту негде. То што нас чека 10.000 људи у Гдањску није битно. Да ли их има 10.000 или само 1.000 не игра улогу, јер још ниједан навијач није постигао гол. Сумњам да нас навијачи могу победити. Велики смо спортисти, патриоте, боримо се за своју земљу и то ћемо урадити на најбољи могући начин. Не можемо да претимо једном таквом противнику да ћемо га победити, али да ће се Пољаци намучити да би нас победили, то је сигурно“, шири оптимизамРастко Стојковић, пивот нашег тима.

Иначе, ниједна домаћа телевизија није откупила права на пренос сусрета Пољска - Србија, па поклоницима рукомета остаје као опција да меч прате на линку Европске рукометне федерација, на следећем линку - хттпс://www.ехфтв.цом/инт/ливестреам/2016-11-03-поланд-сербиа.

Србија је учествовала на последња четири Првенства Европе. Само 2012, кад је била домаћин, направила је озбиљан резултат кад је на крилима навијача у Београдској арени стигла до сребрне медаље. Сад би и сам пласман у завршницу био сјајан успех.

„Идемо да се надигравамо са Пољацима, али нам је приоритет меч са Белорусима који морамо да добијемо и на адекватан начин започнемо квалификације“, истакао је леворуки крилни нападач наше репрезентације Добривоје Марковић, који ће против Пољске одиграти 100. утакмицу за државни тим.

Нек’ је украси победом!

Противници Србије у Групи 2 квалификација за ЕП су Пољска, Белорусија и Румунија. Прве две екипе иду на завршни турнир.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар