Počinje operacija „Hrvatska 2018“! Srbi kreću iz Gdanjska...

Srbija predvođena novim selektorom Jovicom Cvetkovićem kreće u napad na EP, bez TV prenosa prve utakmice.

Ostali sportovi 03.11.2016 | 17:15
Počinje operacija „Hrvatska 2018“! Srbi kreću iz Gdanjska...
Novi selektor, novi kvalifikacioni ciklus, nova nada. Ako bi moglo bez novih razočaranja bilo bi idealno, međutim, srpski rukomet nije u stanju da od njega zahtevamo uspeh. Odmah. Ili preko noći.

Zato bismo se za početak zadovoljili plasmanom na Prvenstvo Evrope u Hrvatsku 2018. godine. Ka završnom turniru Orlovi, predvođeni povratnikom na klupu Jovicom Cvetkovićem, poleću večeras (20.00) iz Gdanjska, gde ih čeka prvi favorit u Grupi 2, Poljska. Selekcija koja u poslednjoj deceniji ima daleko bolje rezultate od naše slovi za favorita, mada ako je suditi na osnovu izjava koje su minulih dana stizale iz našeg tabora čini se da imamo kvalitet.

Bar za drugo mesto koje garantuje proboj na EP.

„Optimista sam. Bitno je da imamo dobru atmosferu, da su igrači raspoloženi, kao i stručni štab. Orni smo da pružimo naš maksimum u ovom trenutku. Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti neku reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema sedam do deset lakih golova ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim. Uradićemo sve da već u prvoj utakmici pokažemo kvalitet“, pojasnio je Cvetković.

U odnosu na prvobitan spisak igrača, za meč sa Poljacima nisu u konkurenciji desni bekAleksandar Stanojević i treći golman Vladimir Cupura.

„Stanojević je ostao na terapijama i nadam se da će nam se prikjučiti u Nišu (za meč sa Belorusijom u nedelju). U pitanju je povreda levog ramena“.

Kad je već o Belorusima reč, oni su sinoć iznenađujuće poraženi od Rumunije na svom parketu, a kako nam slove za rivala u borbi za verovatno drugu poziciju - pod uslovom da Poljaci budu prvi -  dobro je da su već u zaostatku.

„Malo je vremena, prioritet je Belorusija koju možemo da pobedimo, a sa jednim renomiranim protivnikom kao što je Poljska da se borimo i tražimo šanse koje su tu negde. To što nas čeka 10.000 ljudi u Gdanjsku nije bitno. Da li ih ima 10.000 ili samo 1.000 ne igra ulogu, jer još nijedan navijač nije postigao gol. Sumnjam da nas navijači mogu pobediti. Veliki smo sportisti, patriote, borimo se za svoju zemlju i to ćemo uraditi na najbolji mogući način. Ne možemo da pretimo jednom takvom protivniku da ćemo ga pobediti, ali da će se Poljaci namučiti da bi nas pobedili, to je sigurno“, širi optimizamRastko Stojković, pivot našeg tima.

Inače, nijedna domaća televizija nije otkupila prava na prenos susreta Poljska - Srbija, pa poklonicima rukometa ostaje kao opcija da meč prate na linku Evropske rukometne federacija, na sledećem linku - https://www.ehftv.com/int/livestream/2016-11-03-poland-serbia.

Srbija je učestvovala na poslednja četiri Prvenstva Evrope. Samo 2012, kad je bila domaćin, napravila je ozbiljan rezultat kad je na krilima navijača u Beogradskoj areni stigla do srebrne medalje. Sad bi i sam plasman u završnicu bio sjajan uspeh.

„Idemo da se nadigravamo sa Poljacima, ali nam je prioritet meč sa Belorusima koji moramo da dobijemo i na adekvatan način započnemo kvalifikacije“, istakao je levoruki krilni napadač naše reprezentacije Dobrivoje Marković, koji će protiv Poljske odigrati 100. utakmicu za državni tim.

Nek’ je ukrasi pobedom!

Protivnici Srbije u Grupi 2 kvalifikacija za EP su Poljska, Belorusija i Rumunija. Prve dve ekipe idu na završni turnir.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar