У Звезди оптимисти: Потписују и Вијеира и Петковић!

Питање је шта ће бити са Фибелом и Моучеом? Биће одлазака, али и долазака...

Фудбал 04.11.2016 | 14:30
У Звезди оптимисти: Потписују и Вијеира и Петковић!
Летњи прелазни рок 2015. године био је савршен, над два каснија велики знак питања, али тек овај предстојећи зимски изгледа као велики изазов за управу Црвене звезде. Игра није на нивоу из прошле јесени, многе се новајлије нису снашле у Љутице Богдана и за све би било најбоље да се пријатељски растану, а ту су и играчи који су у протеклом периоду били међу носиоцима игре, а овог јануара добијају могућност да слободно преговарају са другим клубовима пошто им уговори истичу на лето. Да будемо прецизнији: случајеви пре свега Уга Вијеире, а потом и Марка Петковића у првом су плану.

Ипак, спортски директор црвено-белих Блажо Раосављевић у изјави за Спортски журнал не делује забринуто.

"Уго хоће да продужи уговор, тако је рекао у разговору са мном, тренером и генералним директором... Потребно је да се дефинишу услови", каже Раосављевић за Спортски журнал.

На конкретно питање да ли је новчано размимоилажење крупно смирено одговара: "Не". А да ли се у Љутице Богдана прибојавају потенцијалне љутње Португалца због тога што у последње време предност добија Предраг Сикимић?

"Није Уго други шпиц. Ко ће да игра зависи и од противника, форме нападача. Немамо првог, другог или трећег центарфора, сви су равноправни".

Статус Марка Петковића?

"Верујем и њему на реч као добром човеку, очекујем да продужи уговор са Црвеном звездом".

А кад су одласци у питању? Минутажа Пабла Моучеа и Томаса Фибела слути на одлазак.

"Биће одлазака, али и одлазака. Видећемо како ће бити понуде. Моуче се није снашао, али нико не може да му обрише шта је до сада урадио у каријери. Можда се мора дуже чекати да заблиста", одговара Раосављевић.

Кратак коментар и о убедљивој победи омладинаца у вечитом дербију са Партизаном. Навијачи се највише обрадују Звездиној деци у првом тиму, али Раосављевић истиче да због дељења бодова на крају регуларног тока сезоне клинци све теже добијају шансу у првом тиму. Додуше, Лука Аџић је дебитовао у Куп мечу против БСК-а.

"Реч је о највећем таленту у Србији у 1998. годишту... Много очекујемо од њега, али и још много дечака: Илића, Рачића, Романића, Николића...", каже Раосављевић за Журнал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар