U Zvezdi optimisti: Potpisuju i Vijeira i Petković!

Pitanje je šta će biti sa Fibelom i Moučeom? Biće odlazaka, ali i dolazaka...

Fudbal 04.11.2016 | 14:30
U Zvezdi optimisti: Potpisuju i Vijeira i Petković!
Letnji prelazni rok 2015. godine bio je savršen, nad dva kasnija veliki znak pitanja, ali tek ovaj predstojeći zimski izgleda kao veliki izazov za upravu Crvene zvezde. Igra nije na nivou iz prošle jeseni, mnoge se novajlije nisu snašle u Ljutice Bogdana i za sve bi bilo najbolje da se prijateljski rastanu, a tu su i igrači koji su u proteklom periodu bili među nosiocima igre, a ovog januara dobijaju mogućnost da slobodno pregovaraju sa drugim klubovima pošto im ugovori ističu na leto. Da budemo precizniji: slučajevi pre svega Uga Vijeire, a potom i Marka Petkovića u prvom su planu.

Ipak, sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević u izjavi za Sportski žurnal ne deluje zabrinuto.

"Ugo hoće da produži ugovor, tako je rekao u razgovoru sa mnom, trenerom i generalnim direktorom... Potrebno je da se definišu uslovi", kaže Raosavljević za Sportski žurnal.

Na konkretno pitanje da li je novčano razmimoilaženje krupno smireno odgovara: "Ne". A da li se u Ljutice Bogdana pribojavaju potencijalne ljutnje Portugalca zbog toga što u poslednje vreme prednost dobija Predrag Sikimić?

"Nije Ugo drugi špic. Ko će da igra zavisi i od protivnika, forme napadača. Nemamo prvog, drugog ili trećeg centarfora, svi su ravnopravni".

Status Marka Petkovića?

"Verujem i njemu na reč kao dobrom čoveku, očekujem da produži ugovor sa Crvenom zvezdom".

A kad su odlasci u pitanju? Minutaža Pabla Moučea i Tomasa Fibela sluti na odlazak.

"Biće odlazaka, ali i odlazaka. Videćemo kako će biti ponude. Mouče se nije snašao, ali niko ne može da mu obriše šta je do sada uradio u karijeri. Možda se mora duže čekati da zablista", odgovara Raosavljević.

Kratak komentar i o ubedljivoj pobedi omladinaca u večitom derbiju sa Partizanom. Navijači se najviše obraduju Zvezdinoj deci u prvom timu, ali Raosavljević ističe da zbog deljenja bodova na kraju regularnog toka sezone klinci sve teže dobijaju šansu u prvom timu. Doduše, Luka Adžić je debitovao u Kup meču protiv BSK-a.

"Reč je o najvećem talentu u Srbiji u 1998. godištu... Mnogo očekujemo od njega, ali i još mnogo dečaka: Ilića, Račića, Romanića, Nikolića...", kaže Raosavljević za Žurnal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar