Видео - Поводом ''пензије'' најбољег шутера, Џордан поручио: Памтите га као легенду!

Мајкл Џордан је по многима најбољи кошаркаш свих времена. Истинска легенда игре под обручима управо је легендом назвала досадашњег НБА играча.

Кошарка 06.11.2016 | 20:45
Видео - Поводом ''пензије'' најбољег шутера, Џордан поручио: Памтите га као легенду!
Реј Ален је отишао у кошаркашку пензију као 41-годишњак. После наступа за универзитет Конектикат, као пети пик (по избору Минесоте) те 1998. одмах је прослеђен у Миловки Баксе. Играо је седам сезона тамо, четири за Сијетл Суперсониксе, пет за Бостон и Бостон Селтиксе. Двапут је освајао титуле, једном са Келтима (2008), једном са "врелином" са Флороиде. Десет пута је био позиван на Ол-стар, а са 2.973 погођена далекометна шута најбољи је НБА тројкаш свих времена.

Ретко ко зна да се он заправо зове Волтер. Пуно име му је Волтер Реј Ален млађи. Многи су га знали као "најбољег шутера свих времена", како је то синоћ рекао Стеф Кари, звезда Голден Стејта. Многи су га звали "Исус Шатлсворт", како је било име филмског лика ког је тумачио у врло популарном кинематографском остварењу Спајка Лија. Неки су га звали "господин кошарка", неки "Реј Реј". Мајкл Џордан је, када јуче чуо да је Реј Ален објавио крај каријере, на Инстаграму поручио следеће:

"Можете га звати Волтер.

Можете га звати Исус Шатлсворт.

Можете га звати Гос'н кошарка.

Можете га звати Реј Реј.

Можете да га зовете како год хоћете...

Али га памтите као легенду".



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар