Video - Povodom ''penzije'' najboljeg šutera, Džordan poručio: Pamtite ga kao legendu!

Majkl Džordan je po mnogima najbolji košarkaš svih vremena. Istinska legenda igre pod obručima upravo je legendom nazvala dosadašnjeg NBA igrača.

Košarka 06.11.2016 | 20:45
Video - Povodom ''penzije'' najboljeg šutera, Džordan poručio: Pamtite ga kao legendu!
Rej Alen je otišao u košarkašku penziju kao 41-godišnjak. Posle nastupa za univerzitet Konektikat, kao peti pik (po izboru Minesote) te 1998. odmah je prosleđen u Milovki Bakse. Igrao je sedam sezona tamo, četiri za Sijetl Supersonikse, pet za Boston i Boston Seltikse. Dvaput je osvajao titule, jednom sa Keltima (2008), jednom sa "vrelinom" sa Floroide. Deset puta je bio pozivan na Ol-star, a sa 2.973 pogođena dalekometna šuta najbolji je NBA trojkaš svih vremena.

Retko ko zna da se on zapravo zove Volter. Puno ime mu je Volter Rej Alen mlađi. Mnogi su ga znali kao "najboljeg šutera svih vremena", kako je to sinoć rekao Stef Kari, zvezda Golden Stejta. Mnogi su ga zvali "Isus Šatlsvort", kako je bilo ime filmskog lika kog je tumačio u vrlo popularnom kinematografskom ostvarenju Spajka Lija. Neki su ga zvali "gospodin košarka", neki "Rej Rej". Majkl Džordan je, kada juče čuo da je Rej Alen objavio kraj karijere, na Instagramu poručio sledeće:

"Možete ga zvati Volter.

Možete ga zvati Isus Šatlsvort.

Možete ga zvati Gos'n košarka.

Možete ga zvati Rej Rej.

Možete da ga zovete kako god hoćete...

Ali ga pamtite kao legendu".



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar