Знакови који указују на слаб рад бубрега

Један од најчешћих симптома болести бубрега јесте бол у доњем делу леђа.

Здравље 03.11.2016 | 08:48
Знакови који указују на слаб рад бубрега
Бол се може појавити у јутарњим сатима, на једној или обе стране доњег дела леђа. Такође, можете осетити потешкоће приликом мокрења. Ово је најстарији знак оштећења бубрега и ако се дијагонстикује на време, може се успешно лечити.

Осип, сувоћа, сврб

Ово је стандардан симптом да нешто није у реду са бубрезима. Ако вас кожа често сврби без неког очигледног разлога, онда је веома могуће да су ваши бубрези оштећени.

Промене у мокраћној функцији

Бубрези су одговорни за излучивање мокраће, па због поремећаја функције долази до промене у излучивању. Ова промена може да укључује следеће:

Мокраћа може бити пенаста, чешће уринирање током ноћи, урин може да садржи крв, осећај притиска или потешкоћа са мокрењем, чешће мокрење, или у већим количинама него иначе, бледа мокраћа и ређе мокрење или у мањим количинама него иначе.

Будите свесни да су почетне промене мокраћне функције само благи знакови проблема са бубрезима, а промена боје урина је знак тежег стања.

Отоци у разним деловима тела

Бубрежна оштећења резултују додатним накупљањем течности, која се огледа у отицању лица, руку, ногу, зглобова, стопала. То показује да је оштећење бубрега много теже и да треба реаговати одмах.

Умор и слабост

Хормон еритропоетин, који производе бубрези, помаже у стварању црвених крвних зрнаца, која имају улогу у преношењу кисеоника у ћелије.

Оштећење бубрега смањује излучивање овог хормона, што доводи до смањивања броја црвених крвних зрнаца, а тиме и до анемије.

Како побољшати функцију бубрега?

Функција бубрега делотворно може бити побољшана кроз дијету и бољи начин живота.

Прва ствар коју можете да урадите јесте да не пушите и избегавате околину и производе са високим садржајем калијума.

Редовно вежбање, хидратација, употреба незаслађеног сока од брусница на дневној бази, може знатно побољшати здравље бубрега.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

боро , објавите нека народ зна

03.11.2016 11:49

истуцајте тучком 250-300гр бијелог лука и помјешајте са око 600-700гр меда и нека одстоји затворено у тегли два дана , једите на гладан стомак ујутру и навече по једну кашику ону већу . Сваки пут залијте пролом водом 2-3деце , а током дана пијте још течности бар један литар . То трошите бар два пута годишње по једно три тегле меда и лука . После прве тегле имаћете осјећај да сте лакши , бржи и снажнији , крв се чисти и тако допире до свих мишића , полако сви болови престају у леђима , а поготову у ногама и рукама , циркулација се побољшава и престају болови у врату и вртоглавице . Одлазите у wц више пута дневно и имунитет вам расте као и пробава . Болови у бубрезима се смањују , а често и нестају . После неколико потрошених тегли провјерите своју крвну слику код љекара , мора бити доста боља , али ништа не прегоните . Повремено пијте помјешан у тегли мед и лимун , лимун исцједити и исјецкати па то помјешати без коре лимуна и онако по нашки нагнете ко да пијете добру препеченицу , немојте да вам је цуг да се дијете може окупати , отприлике два пута дневно по 0.5 . Неможе да шкоди , биће вам боље сигурно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

с брда с дола

04.11.2016 21:28

Па бубрези могу да оболе, а да вас никада не заболе и да прве симптоме имате када буде већ поприлично касно. Лични примјер.

ОДГОВОРИТЕ