Савјет министара данас о буџету институција

Савјет министара БиХ требало би данас да разматра Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за идућу годину, у којем су укупни приходи за финансирање институција и примици планирани на нивоу претходних година и износе 950 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 03.11.2016 | 08:36
Савјет министара данас о буџету институција
На прошлој сједници Савјета министара БиХ задужена су министарства да до 27. октобра доставе Министарству финансија и трезора приједлоге и сугестије у писаној форми, да би Савјет министара БиХ размотрио Нацрт буџета институција БиХ и упутио га Предсједништву БиХ, овлашћеном за његово предлагање.

Приликом достављања сугестија у вези са буџетима министарства су требала да воде рачуна о опредијељености Савјета министара БиХ да укупну јавну потрошњу сведе на ниво који омогућавају реални приходи без застоја у провођењу реформи, те да буде настављено провођење рестриктивних мјера штедње у јавној потрошњи.

На дневном реду сједнице је и Информација о изради смјерница за извјештавање у процесу европских интеграција и Приједлог закључка о усвајању смјерница за извјештавање у процесу европских интеграција.

Пред министрима ће се наћи и Информација о програму ИПА 2017 за БиХ.

На дневном реду је и Нацрт одлуке о ратификацији Амандмана бр. 1 на Уговор о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке, закључен 22. септембра 2010. године у Луксембургу/Сарајеву, Водовод и канализација Републике Српске.

Министри ће разматрати и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума о гранту подршке државном пројекту стамбеног збрињавања између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са регионалним стамбеним програмом.

Биће ријечи и о Нацрту одлуке о ратификацији Споразума између Савјета министара Албаније, Савјета министара БиХ, те влада Македоније, Црне Горе, Србије и Словеније о успостављању Балканских медицинских снага.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о утврђивању оправданих разлога хуманитарне природе за продужење привременог боравка држављанима Сирије.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

03.11.2016 07:45

А Жељка сад оплакује што они имају "осигурану приходовну страну". Оплакујем и ја Жељка, али ко ме шта пита...

ОДГОВОРИТЕ