Savjet ministara danas o budžetu institucija

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu, u kojem su ukupni prihodi za finansiranje institucija i primici planirani na nivou prethodnih godina i iznose 950 miliona KM.

Bosna i Hercegovina 03.11.2016 | 08:36
Savjet ministara danas o budžetu institucija
Na prošloj sjednici Savjeta ministara BiH zadužena su ministarstva da do 27. oktobra dostave Ministarstvu finansija i trezora prijedloge i sugestije u pisanoj formi, da bi Savjet ministara BiH razmotrio Nacrt budžeta institucija BiH i uputio ga Predsjedništvu BiH, ovlašćenom za njegovo predlaganje.

Prilikom dostavljanja sugestija u vezi sa budžetima ministarstva su trebala da vode računa o opredijeljenosti Savjeta ministara BiH da ukupnu javnu potrošnju svede na nivo koji omogućavaju realni prihodi bez zastoja u provođenju reformi, te da bude nastavljeno provođenje restriktivnih mjera štednje u javnoj potrošnji.

Na dnevnom redu sjednice je i Informacija o izradi smjernica za izvještavanje u procesu evropskih integracija i Prijedlog zaključka o usvajanju smjernica za izvještavanje u procesu evropskih integracija.

Pred ministrima će se naći i Informacija o programu IPA 2017 za BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Amandmana br. 1 na Ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke, zaključen 22. septembra 2010. godine u Luksemburgu/Sarajevu, Vodovod i kanalizacija Republike Srpske.

Ministri će razmatrati i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu podrške državnom projektu stambenog zbrinjavanja između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa regionalnim stambenim programom.

Biće riječi i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma između Savjeta ministara Albanije, Savjeta ministara BiH, te vlada Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o uspostavljanju Balkanskih medicinskih snaga.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o utvrđivanju opravdanih razloga humanitarne prirode za produženje privremenog boravka državljanima Sirije.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

03.11.2016 07:45

A Željka sad oplakuje što oni imaju "osiguranu prihodovnu stranu". Oplakujem i ja Željka, ali ko me šta pita...

ODGOVORITE