Просвјетари из Новог Града крећу у штрајк

Запослени у Основној школи "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима, у општини Нови Град данас ће ступити у штрајк упозорења јер су незадовољни односом надлежних институција према запосленима у просвјети и култури Републике Српске, најављено је из Синдиката образовања, науке у културе Републике Српске.

Република Српска 03.11.2016 | 08:13
Просвјетари из Новог Града крећу у штрајк
Они ће тражити да упутство за обрачун накнада за превоз буде стављено ван снаге, те да обрачун накнаде за превоз за септембар буде обављен према важећим прописима, а не новом упутству.

Из гранског синдиката наводе да је чињеница да сваке године у буџету Министарства просвјете и културе Српске недостаје одређен износ средстава, због чега од 2011. године касне исплате одређених накнада.

"За 2015. годину просвјетарима нису исплаћене јубиларне награде, накнаде за рођење дјетета, за смрт ужег члана породице, те накнаде за превоз за три мјесеца", истичу у гранском синдикату.

Синдикат захтијева да ове накнаде, убудуће, буду исплаћиване на вријеме и у потпуности.

Они најављују да ће штрајк упозорења организовати у складу са законом са почетком у 12.30 часова у просторијама школе "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима.

Извор: Срна

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган

03.11.2016 07:15

Што мање образовања то боље овима на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјенерал

03.11.2016 08:01

Да ли сте ви свјесни ко нам све уци децу? Доскорасње курвице које су на ледјима заврсиле по неки факултетциц и сад на цасове иде као у куплерај а децу уце о глупостима који немају појма са образовањем... И јос би да страјкују Цаст правим уцитељима и наставницима...

Name

ВРОЗ

03.11.2016 07:41

Какав је ово безобразлук!Сви су примљени преко странке у сколу која по сваким мјерилима треба да се затвори.Имају минимум цасова и јос одјељенску заједницу воде као редован час.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.11.2016 07:55

Не разумијем. Прије мјесец дана сте имали изборе и гласали за Додика и његову власт а сад дижете штрајк против истог. Не разумијем наш народ. Као да се з..... сам са собом. Неозбиљни. Јако неозбиљни и неодговорни према себи и својој дјеци. Гласате навијачки, без мозга, а послије избора празни стомаци вас пробуде. Мислим да сви они вицеви о људима из Босне и нису вицеви. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

03.11.2016 08:05

Све че то вама СНСД, на челу са Милорадом Додиком, под хитно исплатити. Из поузданих извора санајем да че то бити кад на врби роди грожђе а то је у лимбургу мјесецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдук

03.11.2016 09:10

Дјака у Новом Граду има за једну сколу а ради их укупно неколико.Наставника и професора има висак бар половина.Дјецу нам уце курвице које су на едјима заврсие неке факултете а наставницви су психопате и румоње.Тзв професори салијецу малојетнице по граду и не тријезне се.Срамота.Цаст изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прос НГ

03.11.2016 11:23

Ти пријатељу стрпао у кос све просвјетне раднике у Новом Граду са тих пар колико си навео. Уписи дјецу негдје друго.

Name

Рес

03.11.2016 17:17

Гдје да цовјек уписе дјецу кад је свагдје исто? Јадно је то кад родитељ мора уписати дијете у сколу каква је наса.Ту реценицу да се дијете уиписе негдје друго сви наставници понављају као папагаји.Вјероватно то вјезбају на својим састанцима.Ето нама ММФ а па це их пола одлетити...

Name

прос НГ

03.11.2016 22:15

Кад родитељ казе да су наставници као папагаји, кад се радује отказима, кад је такав као цовјек који треба да васпитава, ста да оцекујемо од дијеце. Људи, систем генерално не ваља. У свим сферама је лосе, тако је и у образовању које је кљуц свега. Право образовање без стрица и ујака. Али као и свугдје има цеститих и вриједних људи у наставном процесу у Новом Граду. Има итекако. Немојте генерализовати. Мозда васе дијете буде просвјетни радник за 10-15 година. Мозда цете видјети да има плату 970 КМ (сто је добро како други зиве), а не 1200-1500 коју примају слицни кадрови као менадзери из Љусне или Апеирона. Како немају топли оброк, како добијају превоз умањен за 40%, како им годисњи траје од 1.7. па наредних 18+ дана и како је сва она прица о привилегијама и 3мј годисњег одмора нестала са нестаноком СФРЈ. И у конацници, не кукам(о), али нека се зна стање.

Name

ЖИКА Ж

03.11.2016 12:35

КАКАВ МИНИСТАР ТЕКВИ И НАСТАВНИЦИ. ЋИРИЛИЦА СЕ ОДАВНО НЕ КОРИСТИ, МОЖДА СЕ НИЈЕ НИ КОРИСТИЛА. НАСТВНИЦИ СУ СА ДИПЛОМАМА ИЗ СРБИЈЕ ИЛИ ШИРОКОГ БРИЈЕГА. РАДЕ ТАТИНИ СИНОВИ. СВЕ ЈЕ ОВО ПРОПАСТ.

ОДГОВОРИТЕ