Prosvjetari iz Novog Grada kreću u štrajk

Zaposleni u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Donjim Agićima, u opštini Novi Grad danas će stupiti u štrajk upozorenja jer su nezadovoljni odnosom nadležnih institucija prema zaposlenima u prosvjeti i kulturi Republike Srpske, najavljeno je iz Sindikata obrazovanja, nauke u kulture Republike Srpske.

Republika Srpska 03.11.2016 | 08:13
Prosvjetari iz Novog Grada kreću u štrajk
Oni će tražiti da uputstvo za obračun naknada za prevoz bude stavljeno van snage, te da obračun naknade za prevoz za septembar bude obavljen prema važećim propisima, a ne novom uputstvu.

Iz granskog sindikata navode da je činjenica da svake godine u budžetu Ministarstva prosvjete i kulture Srpske nedostaje određen iznos sredstava, zbog čega od 2011. godine kasne isplate određenih naknada.

"Za 2015. godinu prosvjetarima nisu isplaćene jubilarne nagrade, naknade za rođenje djeteta, za smrt užeg člana porodice, te naknade za prevoz za tri mjeseca", ističu u granskom sindikatu.

Sindikat zahtijeva da ove naknade, ubuduće, budu isplaćivane na vrijeme i u potpunosti.

Oni najavljuju da će štrajk upozorenja organizovati u skladu sa zakonom sa početkom u 12.30 časova u prostorijama škole "Branko Ćopić" u Donjim Agićima.

Izvor: Srna

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan

03.11.2016 07:15

Što manje obrazovanja to bolje ovima na vlasti.

ODGOVORITE
Name

djeneral

03.11.2016 08:01

Da li ste vi svjesni ko nam sve uci decu? Doskorasnje kurvice koje su na ledjima zavrsile po neki fakultetcic i sad na casove ide kao u kupleraj a decu uce o glupostima koji nemaju pojma sa obrazovanjem... I jos bi da strajkuju Cast pravim uciteljima i nastavnicima...

Name

VROZ

03.11.2016 07:41

Kakav je ovo bezobrazluk!Svi su primljeni preko stranke u skolu koja po svakim mjerilima treba da se zatvori.Imaju minimum casova i jos odjeljensku zajednicu vode kao redovan čas.Sramota.

ODGOVORITE
Name

Istina

03.11.2016 07:55

Ne razumijem. Prije mjesec dana ste imali izbore i glasali za Dodika i njegovu vlast a sad dižete štrajk protiv istog. Ne razumijem naš narod. Kao da se z..... sam sa sobom. Neozbiljni. Jako neozbiljni i neodgovorni prema sebi i svojoj djeci. Glasate navijački, bez mozga, a poslije izbora prazni stomaci vas probude. Mislim da svi oni vicevi o ljudima iz Bosne i nisu vicevi. Nažalost.

ODGOVORITE
Name

Stokan

03.11.2016 08:05

Sve če to vama SNSD, na čelu sa Miloradom Dodikom, pod hitno isplatiti. Iz pouzdanih izvora sanajem da če to biti kad na vrbi rodi grožđe a to je u limburgu mjesecu.

ODGOVORITE
Name

Hajduk

03.11.2016 09:10

Djaka u Novom Gradu ima za jednu skolu a radi ih ukupno nekoliko.Nastavnika i profesora ima visak bar polovina.Djecu nam uce kurvice koje su na edjima zavrsie neke fakultete a nastavnicvi su psihopate i rumonje.Tzv profesori salijecu malojetnice po gradu i ne trijezne se.Sramota.Cast izuzecima.

ODGOVORITE
Name

pros NG

03.11.2016 11:23

Ti prijatelju strpao u kos sve prosvjetne radnike u Novom Gradu sa tih par koliko si naveo. Upisi djecu negdje drugo.

Name

Res

03.11.2016 17:17

Gdje da covjek upise djecu kad je svagdje isto? Jadno je to kad roditelj mora upisati dijete u skolu kakva je nasa.Tu recenicu da se dijete uipise negdje drugo svi nastavnici ponavljaju kao papagaji.Vjerovatno to vjezbaju na svojim sastancima.Eto nama MMF a pa ce ih pola odletiti...

Name

pros NG

03.11.2016 22:15

Kad roditelj kaze da su nastavnici kao papagaji, kad se raduje otkazima, kad je takav kao covjek koji treba da vaspitava, sta da ocekujemo od dijece. Ljudi, sistem generalno ne valja. U svim sferama je lose, tako je i u obrazovanju koje je kljuc svega. Pravo obrazovanje bez strica i ujaka. Ali kao i svugdje ima cestitih i vrijednih ljudi u nastavnom procesu u Novom Gradu. Ima itekako. Nemojte generalizovati. Mozda vase dijete bude prosvjetni radnik za 10-15 godina. Mozda cete vidjeti da ima platu 970 KM (sto je dobro kako drugi zive), a ne 1200-1500 koju primaju slicni kadrovi kao menadzeri iz Ljusne ili Apeirona. Kako nemaju topli obrok, kako dobijaju prevoz umanjen za 40%, kako im godisnji traje od 1.7. pa narednih 18+ dana i kako je sva ona prica o privilegijama i 3mj godisnjeg odmora nestala sa nestanokom SFRJ. I u konacnici, ne kukam(o), ali neka se zna stanje.

Name

ŽIKA Ž

03.11.2016 12:35

KAKAV MINISTAR TEKVI I NASTAVNICI. ĆIRILICA SE ODAVNO NE KORISTI, MOŽDA SE NIJE NI KORISTILA. NASTVNICI SU SA DIPLOMAMA IZ SRBIJE ILI ŠIROKOG BRIJEGA. RADE TATINI SINOVI. SVE JE OVO PROPAST.

ODGOVORITE