Париз - Мастерс: Извуче се Мари!

Извуче се! Марију тешко под притиском, Вердаско га дотерао до дувара, али... Британски тенисер славио против Шпанца с 2:1 у сетовима. 

Тенис 02.11.2016 | 23:30
Париз - Мастерс: Извуче се Мари!
Енди Мари избегао је сензацију и елиминацију са париског Мастерса, пошто је после велике борбе у три сета елиминисао Фернанда Вердаска – 6:3, 6:7(5), 7:5.

Шкот је тако успео да остане у трци за Новаком Ђоковићем за прво место на АТП листи у 2016. години, док је Шпанац још једном, као небројано пута током каријере, пропустио шансу за велики тријумф.

Видело се од самог старта да Шкот није 'најсвежији', али је ипак успео да без већих проблема стигне до вођства у сетовима. Направио је брејк у шестом гему уводног дела меча, да би без већих проблема стечену предност сачувао.

Вердаско се пробудио и одговорио у четвртом гему другог сета, када је трећу брејк прилику претворио у 3:1. Међутим, Мари узвраћа недуго затим, а тек тада почињу права узбуђења.

Уследио је нови брејк Фернанда, па још један одговор Ендија када је ривал сервирао за изједначење, пре него што је одлука пала у тај-брејку. И ту се чинило да ће Шпанац испустити велику предност јер је имао великих 5:1, али је Шкот везао неколико добрих поена и вратио драму.

Ипак, Вердаско успева да остане концентрисан и да четврту сет лопту реализује у своју корист са одушевљење навијача у Берсију.

Одлучујући период дуела Мари је отворио сигурним гемом, па одузетим сервисом противнику, али ово није био меч који је неко могао лако да преломи. Вердаско је узвратио истом мером, а потом пропустио нове две прилике, сада за потпуни преокрет.

Уследило је неколико мирнијих гемова, да би онда Фернандо био тај који је морао да се спасава. И, успео је у том. Све четири прилике Ендија успешно је неутрализовао и дошао у идеалну позицију. Имао је 5:5 и две брејк лопте.

Али, као што нас је навикао током каријере, поново није био на висини задатка, пре свега на психичком нивоу. Дозволио је Марију да се извуче, а затим му са три нерезонска поена практично поклонио победу.

У следећем колу играће против Француза Пуја који је надиграо Лопеза с 2:1. Био је Мари "печен", али се извукао.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар