Pariz - Masters: Izvuče se Mari!

Izvuče se! Mariju teško pod pritiskom, Verdasko ga doterao do duvara, ali... Britanski teniser slavio protiv Španca s 2:1 u setovima. 

Tenis 02.11.2016 | 23:30
Pariz - Masters: Izvuče se Mari!
Endi Mari izbegao je senzaciju i eliminaciju sa pariskog Mastersa, pošto je posle velike borbe u tri seta eliminisao Fernanda Verdaska – 6:3, 6:7(5), 7:5.

Škot je tako uspeo da ostane u trci za Novakom Đokovićem za prvo mesto na ATP listi u 2016. godini, dok je Španac još jednom, kao nebrojano puta tokom karijere, propustio šansu za veliki trijumf.

Videlo se od samog starta da Škot nije 'najsvežiji', ali je ipak uspeo da bez većih problema stigne do vođstva u setovima. Napravio je brejk u šestom gemu uvodnog dela meča, da bi bez većih problema stečenu prednost sačuvao.

Verdasko se probudio i odgovorio u četvrtom gemu drugog seta, kada je treću brejk priliku pretvorio u 3:1. Međutim, Mari uzvraća nedugo zatim, a tek tada počinju prava uzbuđenja.

Usledio je novi brejk Fernanda, pa još jedan odgovor Endija kada je rival servirao za izjednačenje, pre nego što je odluka pala u taj-brejku. I tu se činilo da će Španac ispustiti veliku prednost jer je imao velikih 5:1, ali je Škot vezao nekoliko dobrih poena i vratio dramu.

Ipak, Verdasko uspeva da ostane koncentrisan i da četvrtu set loptu realizuje u svoju korist sa oduševljenje navijača u Bersiju.

Odlučujući period duela Mari je otvorio sigurnim gemom, pa oduzetim servisom protivniku, ali ovo nije bio meč koji je neko mogao lako da prelomi. Verdasko je uzvratio istom merom, a potom propustio nove dve prilike, sada za potpuni preokret.

Usledilo je nekoliko mirnijih gemova, da bi onda Fernando bio taj koji je morao da se spasava. I, uspeo je u tom. Sve četiri prilike Endija uspešno je neutralizovao i došao u idealnu poziciju. Imao je 5:5 i dve brejk lopte.

Ali, kao što nas je navikao tokom karijere, ponovo nije bio na visini zadatka, pre svega na psihičkom nivou. Dozvolio je Mariju da se izvuče, a zatim mu sa tri nerezonska poena praktično poklonio pobedu.

U sledećem kolu igraće protiv Francuza Puja koji je nadigrao Lopeza s 2:1. Bio je Mari "pečen", ali se izvukao.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar