Шта оно беше рече Прлаиновић о стању клупског ватерпола?!

Партизан - Војводина 12:2! Црно-бели рутински до дуплих бодова.

Остали спортови 03.11.2016 | 10:45
Шта оно беше рече Прлаиновић о стању клупског ватерпола?!
Причали су српски репрезентативци после олимпијског злата да је клупски ватерполо у земљи на никад нижем нивоу, искреним упозорењима молили за помоћ какву овај спорт, бар у Србији, сигурно заслужује... Нису наишли на реакцију каквој су се надали, али је зато цела земља у синоћњем окршају Партизана и Војводине могла да види о чему су говорили. Јер далеко су црно-бели од нивоа на којем су били пре само неколико година, а и такви у Воши нису наишли на ништа више осим спаринг партнера за јачи тренинг. На Бањици болних 12:2 (5:0, 2:1, 3:0, 2:1).

Колико је сусрет био неуједначен можда и најбоље сведочи податак да је меч почео Партизановом серијом од 7:0 коју је Урош Васић прекинуо тек у финишу друге четвртине. Али је већ тада било јасно да је разлика у квалитету толика да се у овом случају није могло говорити о некаквом озбиљном надметању.

Васићу се две секунде пре краја придружио Милош Максимовић као једино друштвио на Вошиној листи стрелаца, док су у Партизану са по два гола најефикаснији били Никола Јакшић,Огњен Стојановић и Ђорђе Танасковић, а још шесторица играча црно-белих тресла су мрежу гостију из Новог Сада, па је београдски тим стигао до друге победе у Регионалној лиги, уједно и прве у Суперлиги, иако она почиње тек у априлу. Наиме, дуели два српска учесника у Регионалној лиги рачунају се двоструко.

Друго је питање колико све то вреди када клубови не да једва успевају да саставе крај са крајем, већ у томе никако не успевају. Црно-бели, капа доле њима, једноставно неће моћи сами да вуку цео ватерполо напред. Посебно зато што је и на Бањици финансијска ситуација далеко од сјајне.

Андрија Прлаиновић је то лепо рекао: "Не говорим ја због себе, него због будућности". Селектор Дејан Савић се надовезао: "Ми смо земља олимпијских шампиона, а имаћемо најгору клупску сезону у историји".

Сад се тек види колико су били у праву...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар