Šta ono beše reče Prlainović o stanju klupskog vaterpola?!

Partizan - Vojvodina 12:2! Crno-beli rutinski do duplih bodova.

Ostali sportovi 03.11.2016 | 10:45
Šta ono beše reče Prlainović o stanju klupskog vaterpola?!
Pričali su srpski reprezentativci posle olimpijskog zlata da je klupski vaterpolo u zemlji na nikad nižem nivou, iskrenim upozorenjima molili za pomoć kakvu ovaj sport, bar u Srbiji, sigurno zaslužuje... Nisu naišli na reakciju kakvoj su se nadali, ali je zato cela zemlja u sinoćnjem okršaju Partizana i Vojvodine mogla da vidi o čemu su govorili. Jer daleko su crno-beli od nivoa na kojem su bili pre samo nekoliko godina, a i takvi u Voši nisu naišli na ništa više osim sparing partnera za jači trening. Na Banjici bolnih 12:2 (5:0, 2:1, 3:0, 2:1).

Koliko je susret bio neujednačen možda i najbolje svedoči podatak da je meč počeo Partizanovom serijom od 7:0 koju je Uroš Vasić prekinuo tek u finišu druge četvrtine. Ali je već tada bilo jasno da je razlika u kvalitetu tolika da se u ovom slučaju nije moglo govoriti o nekakvom ozbiljnom nadmetanju.

Vasiću se dve sekunde pre kraja pridružio Miloš Maksimović kao jedino društvio na Vošinoj listi strelaca, dok su u Partizanu sa po dva gola najefikasniji bili Nikola Jakšić,Ognjen Stojanović i Đorđe Tanasković, a još šestorica igrača crno-belih tresla su mrežu gostiju iz Novog Sada, pa je beogradski tim stigao do druge pobede u Regionalnoj ligi, ujedno i prve u Superligi, iako ona počinje tek u aprilu. Naime, dueli dva srpska učesnika u Regionalnoj ligi računaju se dvostruko.

Drugo je pitanje koliko sve to vredi kada klubovi ne da jedva uspevaju da sastave kraj sa krajem, već u tome nikako ne uspevaju. Crno-beli, kapa dole njima, jednostavno neće moći sami da vuku ceo vaterpolo napred. Posebno zato što je i na Banjici finansijska situacija daleko od sjajne.

Andrija Prlainović je to lepo rekao: "Ne govorim ja zbog sebe, nego zbog budućnosti". Selektor Dejan Savić se nadovezao: "Mi smo zemlja olimpijskih šampiona, a imaćemo najgoru klupsku sezonu u istoriji".

Sad se tek vidi koliko su bili u pravu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar