Синдикат не пристаје на смањење плата!

Синдикат правосуђа неће да пристане на смањење плата у сљедећој години. Траже од Министарства правде да учествују у креирању буџета који се тиче правосудних институција. Наводе да имају проблеме у начину обрачуна и исплати накнада за превоз.

Република Српска 02.11.2016 | 22:59
Синдикат не пристаје на смањење плата!
Рационализација трошкова у правосудним институцијама је прихватљива за синдикат, али не и било какво евентуално смањење плата у наредној години. Синдикат ће учествовати у прављењу нацрта буџета за 2017. годину који се тиче правосуђа. Тражиће да средства која се уштеде рационализацијом трошкова буду усмјерена на исплату накнада радницима у правосуђу.

У Министарству правде Републике Српске напомињу да рационализација трошкова нема везе са платама и да је питање плата питање о којем одлучује Влада Републике Српске.

Синдикат правосуђа захтјева од Министарства правде и да се направе корекције и објашњења у начину обрачуна и исплати накнада за превоз радницима у правосуђу. Тврде да тренутно постоји проблем.

Проблем ће бити ријешен, обећали су након састанка у синдикату представници Министарства правде.

Шта ће бити са платама запослених у јавним институцијама Републике Српске, знаће се ускоро. Влада је објавила стратешки план за смањење укупне потрошње за плате у периоду 2017-2019. године.



(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПОСАВАЦ

02.11.2016 21:03

Синдикати било које гране која је на будзету бар се покусавају изборити за минимална права својих цланова.ПИТАМ СТА ЈЕ СА НАМА ИЗ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА ,НАС КОЈИ ИЛИ ИМАМО ПОТКУПЉЕНИ СИНДИКАТ, ИЛИ НАМ ЈЕ ЗАБРАЊЕНО ДА ИМАМО ИКАКВО СИНДИКАЛНО ОРГАНИЗОВАЊЕ.Да ли смо ми тамо неки Марсовци, или би и за нас требала да се побрине и да нас застити НАСА ДРЗАВА коју смо великим дијелом управо ми сацували и одбранили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

02.11.2016 21:49

Хоћете.хоћете пристат на све као и досад само се буните а заборавили сте како се прави СИНДИКАТИ боре за радничка права( НЕМАТЕ М....) Задњих 10г полако постајете тј постајемо робови у властитој држави препуног богатства док ова политичка багра себи ништа наумањује .ОВО ВАЖИ ЗА СВЕ СОЦИЈАЛНЕ ПАРТНЕРЕ БОРАЧКУ И ПЕНЗИОНЕРЕ,шљам до шљама

Name

Драган

03.11.2016 07:23

Неће власт да дира оне које покривају њихов "рад".

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

03.11.2016 08:24

Ево продаћу једну од 10-ак некретнина у Истри да мало помогнем... Ипак сам то "стекао" прикривајући криминал и корупцију у правосуђу... Остаће доста да уживам у "заслуженој пензији"