Sindikat ne pristaje na smanjenje plata!

Sindikat pravosuđa neće da pristane na smanjenje plata u sljedećoj godini. Traže od Ministarstva pravde da učestvuju u kreiranju budžeta koji se tiče pravosudnih institucija. Navode da imaju probleme u načinu obračuna i isplati naknada za prevoz.

Republika Srpska 02.11.2016 | 22:59
Sindikat ne pristaje na smanjenje plata!
Racionalizacija troškova u pravosudnim institucijama je prihvatljiva za sindikat, ali ne i bilo kakvo eventualno smanjenje plata u narednoj godini. Sindikat će učestvovati u pravljenju nacrta budžeta za 2017. godinu koji se tiče pravosuđa. Tražiće da sredstva koja se uštede racionalizacijom troškova budu usmjerena na isplatu naknada radnicima u pravosuđu.

U Ministarstvu pravde Republike Srpske napominju da racionalizacija troškova nema veze sa platama i da je pitanje plata pitanje o kojem odlučuje Vlada Republike Srpske.

Sindikat pravosuđa zahtjeva od Ministarstva pravde i da se naprave korekcije i objašnjenja u načinu obračuna i isplati naknada za prevoz radnicima u pravosuđu. Tvrde da trenutno postoji problem.

Problem će biti riješen, obećali su nakon sastanka u sindikatu predstavnici Ministarstva pravde.

Šta će biti sa platama zaposlenih u javnim institucijama Republike Srpske, znaće se uskoro. Vlada je objavila strateški plan za smanjenje ukupne potrošnje za plate u periodu 2017-2019. godine.



(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

POSAVAC

02.11.2016 21:03

Sindikati bilo koje grane koja je na budzetu bar se pokusavaju izboriti za minimalna prava svojih clanova.PITAM STA JE SA NAMA IZ PRIVATNOG SEKTORA ,NAS KOJI ILI IMAMO POTKUPLJENI SINDIKAT, ILI NAM JE ZABRANJENO DA IMAMO IKAKVO SINDIKALNO ORGANIZOVANJE.Da li smo mi tamo neki Marsovci, ili bi i za nas trebala da se pobrine i da nas zastiti NASA DRZAVA koju smo velikim dijelom upravo mi sacuvali i odbranili.

ODGOVORITE
Name

mrgud

02.11.2016 21:49

Hoćete.hoćete pristat na sve kao i dosad samo se bunite a zaboravili ste kako se pravi SINDIKATI bore za radnička prava( NEMATE M....) Zadnjih 10g polako postajete tj postajemo robovi u vlastitoj državi prepunog bogatstva dok ova politička bagra sebi ništa naumanjuje .OVO VAŽI ZA SVE SOCIJALNE PARTNERE BORAČKU I PENZIONERE,šljam do šljama

Name

Dragan

03.11.2016 07:23

Neće vlast da dira one koje pokrivaju njihov "rad".

ODGOVORITE
Name

SelmanKRIMI

03.11.2016 08:24

Evo prodaću jednu od 10-ak nekretnina u Istri da malo pomognem... Ipak sam to "stekao" prikrivajući kriminal i korupciju u pravosuđu... Ostaće dosta da uživam u "zasluženoj penziji"