Швајни тренира да лакше оде!

После неколико месеци одсуства Бастијан Швајнштајгер је поново под "оком" Жозеа Муриња. Није се смиловао, него жели што пре да му види леђа…

Фудбал 04.11.2016 | 09:30
Швајни тренира да лакше оде!
Многима се није допала одлука Жозеа Муриња да легендарног немачког фудбалера Бастијана Швајнштајгера изолује од дешавања у првом тиму. Некадашњи капитен репрезентације Немачке није у његовим плановима за ову сезону, али није смео чак ни да тренира са најбољима.

Форму је одржавао са омладинцима, узалуд – јер на њега није рачунато у утакмицама, али…

Жозе Мурињо је на крају донео одлуку да прикључи Швајнијија првој екипи, можда и због осећаја кривице и карме, пошто његовом тиму не иде најбоље у новој сезони Премијер лиге.

"Швајнштајгер је поново ту. Ако узмемо у обзир то како је радио са кондиционим тренером – онда је људски са наше стране да га прикључимо првом тиму", поручио је Мурињо.

Да ли то значи да улази у конкуренцију за састав? Не баш…

"Биће много боље припремљен у случају да његова наредна одлука буде да напусти клуб – тако ће бити далеко спремнији да помогне свом новом тиму. Ако остане, па биће још једна опција…Волим да радим највише са 23-24 играча, а она је све мања због повреда играча. Тако да је и он сада ту", објаснио је Мурињо.

Прича се да би могао да заврши у Кини или Сједињеним Америчким Државама...

А неспреман играч, ма какве репутације био, тешко одлази и на такве локације. А, можда су се у Манчестер јунајтеду забринули да би могао да "тера инат", иако је у медијима давао прилично коректне услове, за разлику од услова које је поставио Жозе Мурињо...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хм

04.11.2016 08:34

сад кад се повредио погба.. можда му и затреба Свајни :Д

ОДГОВОРИТЕ