Švajni trenira da lakše ode!

Posle nekoliko meseci odsustva Bastijan Švajnštajger je ponovo pod "okom" Žozea Murinja. Nije se smilovao, nego želi što pre da mu vidi leđa…

Fudbal 04.11.2016 | 09:30
Švajni trenira da lakše ode!
Mnogima se nije dopala odluka Žozea Murinja da legendarnog nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera izoluje od dešavanja u prvom timu. Nekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke nije u njegovim planovima za ovu sezonu, ali nije smeo čak ni da trenira sa najboljima.

Formu je održavao sa omladincima, uzalud – jer na njega nije računato u utakmicama, ali…

Žoze Murinjo je na kraju doneo odluku da priključi Švajnijija prvoj ekipi, možda i zbog osećaja krivice i karme, pošto njegovom timu ne ide najbolje u novoj sezoni Premijer lige.

"Švajnštajger je ponovo tu. Ako uzmemo u obzir to kako je radio sa kondicionim trenerom – onda je ljudski sa naše strane da ga priključimo prvom timu", poručio je Murinjo.

Da li to znači da ulazi u konkurenciju za sastav? Ne baš…

"Biće mnogo bolje pripremljen u slučaju da njegova naredna odluka bude da napusti klub – tako će biti daleko spremniji da pomogne svom novom timu. Ako ostane, pa biće još jedna opcija…Volim da radim najviše sa 23-24 igrača, a ona je sve manja zbog povreda igrača. Tako da je i on sada tu", objasnio je Murinjo.

Priča se da bi mogao da završi u Kini ili Sjedinjenim Američkim Državama...

A nespreman igrač, ma kakve reputacije bio, teško odlazi i na takve lokacije. A, možda su se u Mančester junajtedu zabrinuli da bi mogao da "tera inat", iako je u medijima davao prilično korektne uslove, za razliku od uslova koje je postavio Žoze Murinjo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hm

04.11.2016 08:34

sad kad se povredio pogba.. možda mu i zatreba Svajni :D

ODGOVORITE