ЕЛ: Уникс шокирао Фенер у Истанбулу! Барса славила код Макабија!

Кит Ленгфорд срушио Фенер! У премијерној утакмици петог кола Евролиге кошаркаши Уникса изненадили Фенербахче. Барса са плус десет славила против Макабија! 
Кошаркаши Барселоне савладали су у гостима екипу Макабија у петом колу Евролиге – 79:69.

Кошарка 02.11.2016 | 20:45
ЕЛ: Уникс шокирао Фенер у Истанбулу! Барса славила код Макабија!
4-0 са једне и 0-4 са друге стране, али то у оваквом формату Евролиге ништа не мора да значи!

Кошаркаши Уникса приредили су једно од највећих изненађења овогодишње Евролиге пошто су прошлосезонском финалисти "Фајнал фора" нанели први пораз у сезони. Ношени фантастичним Китом Ленгфордом дошли су до своје премијерне победе, и то на какав начин и против које екипе!

Сјајни Американац је све време "одржавао" своју екипу у егалу, чак је и руски представник у већем делу утакмице водио, а чинило се да је уморни Фенер "зрео за пораз".

Тим Жељка Обрадовића био је ослабљен неиграњем српских кошаркаша Богдана Богдановића и Николе Калинића, па њихове замене нису успеле да направе разлику и буду од помоћи расположеном Бобију Диксону и Јаном Веселом. То значи да је у Евролиги сада једино непоражен ЦСКА.

ФЕНЕРБАХЧЕ - УНИКС 73:81 (15:20, 24:23, 23:20, 11:18)

Руски тим је потпуно "надскочио" ривала и имао предност у скоку 34:22 и то је једна од главних разлика на данашњем мечу који је био обогаћен атрактивним потезима.

На уласку у последња три минута игре – Фенер је имао благу предност, али је Костас Кајмакоглу, својим првим поенима на мечу изједначио резултат.

У последњих 90 секунди Кит Ленгфорд је у потпуности искористио "форсирање" Луиђија Датомеа у шуту за три поена и са седам брзих поена повећао предност за свој тим. У тој серији учествовали су и Параховски и Кино Колом, док је на другој страни Фенер промашивао и промашивао

Кит Ленгфорд "убија" од почетка сезоне, па је и против Фенера пружио феноменалну партију. Постигао је 28 поена, имао 10 скокова и још 4 асистенције, за укупан индекс 36, а добру подршку имао је и у Артсјому Параховском који је утакмицу завршио са 20 поена.

На другој страни потпуно је разочарао Екпе Јудо који је добијао премало лопти (само четири шута).

Екипу, којој је значајно била смањена ротација, "вукао је" Боби Диксон са 23 поена (7/9 за три), док је солидан био и Јан Весели са 17. Луиђи Датоме није у врхунцу форме као ну финишу прошле сезоне и меч је завршио са 12 поена.

ФЕНЕРБАХЧЕ: Јудо 3, Антић 2 (5 ск), Слукас 10 (5 ас, 6 изг), Нанели 6 (4 ас), Весели 17 (3 ск, 3 укр, 4 изг), Диксон 23 (5 ас), Датоме 12 (4 ск, 8 ас).

УНИКС: Ленгфорд 28 (10 ск, 4 ас), Параховски 20 (12 ск), Колом 9 (5 ск, 11 ас), Банић 6, Воронов 5, Панин, Кајмакоглу 3, Вилијамс 10.

Барса са плус десет славила против Макабија! Кошаркаши Барселоне савладали су у гостима екипу Макабија у петом колу Евролиге – 79:69.

Шпански тим предводио је Тајриз Рајс са 21 убачених поена, једним скоком и три асистенције, а пратили су га Дорси Џој са дабл-дабл учинком од 11 поена и 11 скокова, као и Петри Копонен који је меч заврпио са 14.

На другој страни најефикаснији је био Ендру Гаудлок са 19 поена, једним скоком и три асистенције, Девин Смит је додао 18 и уписао шест скокова и једну асистенцију.

Израелска екипа је имала предност све до краја друге четвртине, када је каталнски клуб преузео вођство и на прво полувреме одлази на плус шест.

У наставку мечу је у потпуности владало игром и у последњој четвртини отишла на плус 20, да би у финишу меча Макаби смањио предност на недостижних десет поена вишка.

Барселона је забележила другу победу и у наредном колу Барселона дочекује Жалгирис, док Макаби гостује Панатинаикосу.

Евролига – пето коло:

Фенербахче – Уникс 73:81
Макаби Тел Авив – Барселона 69:79

четвртак:
20.00 Бросе – Армани
20.00 Олимпијакос – ЦСКА
21.00 Реал Мадрид – Галатасарај

петак:
18.00 Жалгирис – Дарушафака
18.45 Ефес – Панатинаикос
19.00 Црвена звезда – Басконија

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар