EL: Uniks šokirao Fener u Istanbulu! Barsa slavila kod Makabija!

Kit Lengford srušio Fener! U premijernoj utakmici petog kola Evrolige košarkaši Uniksa iznenadili Fenerbahče. Barsa sa plus deset slavila protiv Makabija! 
Košarkaši Barselone savladali su u gostima ekipu Makabija u petom kolu Evrolige – 79:69.

Košarka 02.11.2016 | 20:45
EL: Uniks šokirao Fener u Istanbulu! Barsa slavila kod Makabija!
4-0 sa jedne i 0-4 sa druge strane, ali to u ovakvom formatu Evrolige ništa ne mora da znači!

Košarkaši Uniksa priredili su jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnje Evrolige pošto su prošlosezonskom finalisti "Fajnal fora" naneli prvi poraz u sezoni. Nošeni fantastičnim Kitom Lengfordom došli su do svoje premijerne pobede, i to na kakav način i protiv koje ekipe!

Sjajni Amerikanac je sve vreme "održavao" svoju ekipu u egalu, čak je i ruski predstavnik u većem delu utakmice vodio, a činilo se da je umorni Fener "zreo za poraz".

Tim Željka Obradovića bio je oslabljen neigranjem srpskih košarkaša Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića, pa njihove zamene nisu uspele da naprave razliku i budu od pomoći raspoloženom Bobiju Diksonu i Janom Veselom. To znači da je u Evroligi sada jedino neporažen CSKA.

FENERBAHČE - UNIKS 73:81 (15:20, 24:23, 23:20, 11:18)

Ruski tim je potpuno "nadskočio" rivala i imao prednost u skoku 34:22 i to je jedna od glavnih razlika na današnjem meču koji je bio obogaćen atraktivnim potezima.

Na ulasku u poslednja tri minuta igre – Fener je imao blagu prednost, ali je Kostas Kajmakoglu, svojim prvim poenima na meču izjednačio rezultat.

U poslednjih 90 sekundi Kit Lengford je u potpunosti iskoristio "forsiranje" Luiđija Datomea u šutu za tri poena i sa sedam brzih poena povećao prednost za svoj tim. U toj seriji učestvovali su i Parahovski i Kino Kolom, dok je na drugoj strani Fener promašivao i promašivao

Kit Lengford "ubija" od početka sezone, pa je i protiv Fenera pružio fenomenalnu partiju. Postigao je 28 poena, imao 10 skokova i još 4 asistencije, za ukupan indeks 36, a dobru podršku imao je i u Artsjomu Parahovskom koji je utakmicu završio sa 20 poena.

Na drugoj strani potpuno je razočarao Ekpe Judo koji je dobijao premalo lopti (samo četiri šuta).

Ekipu, kojoj je značajno bila smanjena rotacija, "vukao je" Bobi Dikson sa 23 poena (7/9 za tri), dok je solidan bio i Jan Veseli sa 17. Luiđi Datome nije u vrhuncu forme kao nu finišu prošle sezone i meč je završio sa 12 poena.

FENERBAHČE: Judo 3, Antić 2 (5 sk), Slukas 10 (5 as, 6 izg), Naneli 6 (4 as), Veseli 17 (3 sk, 3 ukr, 4 izg), Dikson 23 (5 as), Datome 12 (4 sk, 8 as).

UNIKS: Lengford 28 (10 sk, 4 as), Parahovski 20 (12 sk), Kolom 9 (5 sk, 11 as), Banić 6, Voronov 5, Panin, Kajmakoglu 3, Vilijams 10.

Barsa sa plus deset slavila protiv Makabija! Košarkaši Barselone savladali su u gostima ekipu Makabija u petom kolu Evrolige – 79:69.

Španski tim predvodio je Tajriz Rajs sa 21 ubačenih poena, jednim skokom i tri asistencije, a pratili su ga Dorsi Džoj sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 11 skokova, kao i Petri Koponen koji je meč zavrpio sa 14.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Endru Gaudlok sa 19 poena, jednim skokom i tri asistencije, Devin Smit je dodao 18 i upisao šest skokova i jednu asistenciju.

Izraelska ekipa je imala prednost sve do kraja druge četvrtine, kada je katalnski klub preuzeo vođstvo i na prvo poluvreme odlazi na plus šest.

U nastavku meču je u potpunosti vladalo igrom i u poslednjoj četvrtini otišla na plus 20, da bi u finišu meča Makabi smanjio prednost na nedostižnih deset poena viška.

Barselona je zabeležila drugu pobedu i u narednom kolu Barselona dočekuje Žalgiris, dok Makabi gostuje Panatinaikosu.

Evroliga – peto kolo:

Fenerbahče – Uniks 73:81
Makabi Tel Aviv – Barselona 69:79

četvrtak:
20.00 Brose – Armani
20.00 Olimpijakos – CSKA
21.00 Real Madrid – Galatasaraj

petak:
18.00 Žalgiris – Darušafaka
18.45 Efes – Panatinaikos
19.00 Crvena zvezda – Baskonija

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar