Енглези, срам вас било више! Британски таблоид напада Ђоковића: Његов гуру је као вођа секте!

Нови удар на Новака Ђоковића из Велике Британије! Најконзервативнији острвски таблоид, високотиражни "Дејли мејл", објавио је анализу Новакове сарадње са Хозеом Пепеом Имазом, бившим тенисером а сада духовним гуруом, у којој се мање или више директно наводи да је најбољи тренер света "доживео релативан тресак" у каријери, да је потпао под велики утицај човека са "чудним идејама" и, чак, оптужује да њихови сусрети "на моменте личе као састанак неке секте"!

Тенис 02.11.2016 | 22:45
Енглези, срам вас било више! Британски таблоид напада Ђоковића: Његов гуру је као вођа секте!
"Дејли мејл" не пропушта да открије да се Новаков мотив да се обрати Имазу, "убеђеном у снагу медитације и дугих загрљаја", заправо крије у страху од растуће форме Британца Ендија Мареја који претендује да после дуго времена скине нашег тенисера са првог места АТП листе. Британски таблоид наводи да је Имаз "све важнији, све присутнији у животу Србина" и да због тога трпи сарадња са његовим тренерима Маријаном Вајдом и Борисом Бекером која је "била феноменално успешна, а сада је под знаком питања". То, колико је "под знаком питања" најбоље сведочи информација да ће и Вајда и Бекер бити уз најбољег тенисера данашњице на завршном мастерсу у Лондону.

Поменути британски таблоид притом шпекулише, позивајући се на "веома поуздане" али неименоване изворе, да Новак са терена комуницира симболима са Имазом.

"Присутност слаткоречивог Имаза у Ђоковићевој близини траје знатно дуже него Новакове недавне тениске потешкоће. Када је Ђоковић победио Мареја у финалу Ролан Гароса, шампион је нацртао срце на шљаци, а то је управо срце симбол који фаворизује Имаз. Новак је ове године, такође, почео да слави победе тако што би приближио дланове грудима, а онда их пружао ка свим трибинама. То су неки критиковали као не баш најбољи гест, али се и говори да је на то подстакнут на то од стране свог спиритуалног ментора", тврди Новаку пословично ненаклоњен таблоид.

Као доказ за конспиративне тврдње, "Дејли мејл" узима, како га оцењуње, "изванредан снимак" који је настао на предавању у Имазовој бази у Марбељином одмаралишту Пуенте Романо, недуго пошто је Новак шокантно изгубио на последњем Вимблдону. Иако се одавно зна да су Новак и његова супруга Јелена посвећени здравој исхрани, медитацији и духовном испуњењу, репортер британских новина извлачи "најшокантније" детаље - како Ђоковић каже да би сви требало да успоставимо конекцију са божанском светлошћу, како је током предавања "провео доста времена жмурећи, контемплирајући" и како је у једном тренутку рекао да је пре овог наступа група уживала у заједничкој, дубокој медитацији.

"На моменте све је ово изгледа као састанак неке секте. Све то се догађало док је Србија губила на свом терену од Велике Британије у четвртфиналу Дејвис купа. Ђоковић је тада био одсутан са дуела, док је Мареј путовао у Београд као нетакмичарски члан екипе, како би пружио своју подршку", пецка "Дејли мејл" Ђоковића, који о сектама свакако и не размишља, а и у међувремену је постао ктитор цркве у Вучјем Долу.

У истом ритму, Британске новине у целу причу мешају и никад потврђене шпекулације о наводној љубавној кризи између Новака и Јелене, што је, иначе, практично демантовано осмесима и загрљајима на најновијим папарацо фотографијама које су ових дана објављене у медијима.

"Прошле недеље је Ђоковић био у Пуенте Роману са Имазом, припремајући се за овонедељни наступ у Паризу. У недељу је рекао да се осећа подмлађено и да је спреман за изазов. Био је повучен када се причало о одсуству његове двојице тренера, истичући да је то била одлука читавог тима. Тешко је предвидети како ће му проћи ова седмица, или колико је мотивисан да одбије налет Мареја у овом тренутку", закључује "Дејли мејл".

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мајор

05.11.2016 10:03

Они њему никад нису опростили сто их је одбио,кад су му нудили енглеско дрзављанство,из тог разлога га мрзе.

ОДГОВОРИТЕ