Englezi, sram vas bilo više! Britanski tabloid napada Đokovića: Njegov guru je kao vođa sekte!

Novi udar na Novaka Đokovića iz Velike Britanije! Najkonzervativniji ostrvski tabloid, visokotiražni "Dejli mejl", objavio je analizu Novakove saradnje sa Hozeom Pepeom Imazom, bivšim teniserom a sada duhovnim guruom, u kojoj se manje ili više direktno navodi da je najbolji trener sveta "doživeo relativan tresak" u karijeri, da je potpao pod veliki uticaj čoveka sa "čudnim idejama" i, čak, optužuje da njihovi susreti "na momente liče kao sastanak neke sekte"!

Tenis 02.11.2016 | 22:45
Englezi, sram vas bilo više! Britanski tabloid napada Đokovića: Njegov guru je kao vođa sekte!
"Dejli mejl" ne propušta da otkrije da se Novakov motiv da se obrati Imazu, "ubeđenom u snagu meditacije i dugih zagrljaja", zapravo krije u strahu od rastuće forme Britanca Endija Mareja koji pretenduje da posle dugo vremena skine našeg tenisera sa prvog mesta ATP liste. Britanski tabloid navodi da je Imaz "sve važniji, sve prisutniji u životu Srbina" i da zbog toga trpi saradnja sa njegovim trenerima Marijanom Vajdom i Borisom Bekerom koja je "bila fenomenalno uspešna, a sada je pod znakom pitanja". To, koliko je "pod znakom pitanja" najbolje svedoči informacija da će i Vajda i Beker biti uz najboljeg tenisera današnjice na završnom mastersu u Londonu.

Pomenuti britanski tabloid pritom špekuliše, pozivajući se na "veoma pouzdane" ali neimenovane izvore, da Novak sa terena komunicira simbolima sa Imazom.

"Prisutnost slatkorečivog Imaza u Đokovićevoj blizini traje znatno duže nego Novakove nedavne teniske poteškoće. Kada je Đoković pobedio Mareja u finalu Rolan Garosa, šampion je nacrtao srce na šljaci, a to je upravo srce simbol koji favorizuje Imaz. Novak je ove godine, takođe, počeo da slavi pobede tako što bi približio dlanove grudima, a onda ih pružao ka svim tribinama. To su neki kritikovali kao ne baš najbolji gest, ali se i govori da je na to podstaknut na to od strane svog spiritualnog mentora", tvrdi Novaku poslovično nenaklonjen tabloid.

Kao dokaz za konspirativne tvrdnje, "Dejli mejl" uzima, kako ga ocenjunje, "izvanredan snimak" koji je nastao na predavanju u Imazovoj bazi u Marbeljinom odmaralištu Puente Romano, nedugo pošto je Novak šokantno izgubio na poslednjem Vimbldonu. Iako se odavno zna da su Novak i njegova supruga Jelena posvećeni zdravoj ishrani, meditaciji i duhovnom ispunjenju, reporter britanskih novina izvlači "najšokantnije" detalje - kako Đoković kaže da bi svi trebalo da uspostavimo konekciju sa božanskom svetlošću, kako je tokom predavanja "proveo dosta vremena žmureći, kontemplirajući" i kako je u jednom trenutku rekao da je pre ovog nastupa grupa uživala u zajedničkoj, dubokoj meditaciji.

"Na momente sve je ovo izgleda kao sastanak neke sekte. Sve to se događalo dok je Srbija gubila na svom terenu od Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa. Đoković je tada bio odsutan sa duela, dok je Marej putovao u Beograd kao netakmičarski član ekipe, kako bi pružio svoju podršku", pecka "Dejli mejl" Đokovića, koji o sektama svakako i ne razmišlja, a i u međuvremenu je postao ktitor crkve u Vučjem Dolu.

U istom ritmu, Britanske novine u celu priču mešaju i nikad potvrđene špekulacije o navodnoj ljubavnoj krizi između Novaka i Jelene, što je, inače, praktično demantovano osmesima i zagrljajima na najnovijim paparaco fotografijama koje su ovih dana objavljene u medijima.

"Prošle nedelje je Đoković bio u Puente Romanu sa Imazom, pripremajući se za ovonedeljni nastup u Parizu. U nedelju je rekao da se oseća podmlađeno i da je spreman za izazov. Bio je povučen kada se pričalo o odsustvu njegove dvojice trenera, ističući da je to bila odluka čitavog tima. Teško je predvideti kako će mu proći ova sedmica, ili koliko je motivisan da odbije nalet Mareja u ovom trenutku", zaključuje "Dejli mejl".

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Major

05.11.2016 10:03

Oni njemu nikad nisu oprostili sto ih je odbio,kad su mu nudili englesko drzavljanstvo,iz tog razloga ga mrze.

ODGOVORITE