Ђоковић ктитор цркве у Вучјем Долу, у Херцеговини!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић један је од ктитора православног храма Светог Атиногена у Вучијем Долу, који је освештан на 140. годишњицу чувене битке у којој су црногорска војска и херцеговачки устаници 1876. до ногу потукли турске снаге.

Тенис 04.11.2016 | 18:15
Ђоковић ктитор цркве у Вучјем Долу, у Херцеговини!
Сама битка, која се догодила током црногорско-турског рата од 1876. до 1878, слави се као једна од највећих победа над Османлијама, који су по њеном окончању имали око 4.000 убијених и рањених, док је у 17 црногорских и 11 херцеговачких батаљона било 70 погинулих и 118 рањених.

У одсуству Новака Ђоковића, ког чека одбрана титуле на париском мастерсу, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије захвалио се Нолетовом оцу Срђану Ђоковићу, који је присуствовао освештењу храма.

Начелних општине Билећа Миљан Алексић је истакао да је сама црква изграђена "захваљујући приложницима и свим поштоваоцима наслеђа Вучедолске битке" и да они "нису давали прилоге да би њихова имена била помињана, већ из унутрашње духовне потебе, међутим једно име се не може прећутати".

“То је име једне велике личности, који је свима познат и велики човек, Србин и хуманиста, а то је светски рекет број један Новак Ђоковић” , рекао је Алексић, а преноси мојахерцеговина.цом.

Новаку Ђоковићу уручена је медаља и признање за помоћ у изградњи храма Светог Атиногена које је преузео његов отац Срђан.

Извор: блиц.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мујо хрсуз

06.11.2016 10:35

Господин Ђоковић, као велики спортиста и Србин, пријављен је у Монаку, тамо држи новце и тамо плаћа порез. Србима доста и мрвице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујаги

06.11.2016 15:16

Ноле Је поклонио и улозио МИЛИОНЕ у српске земље...благо нама па имамо Нолета јер такав се ријетко радја цццц

Name

Србин

06.11.2016 16:23

Мој Мујо, Бакир, Сабрија, Силајџић и Лагумџија имају боравак у ФБиХ ситно остављају у Сарајеву а остало у Истамбул...