Đoković ktitor crkve u Vučjem Dolu, u Hercegovini!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedan je od ktitora pravoslavnog hrama Svetog Atinogena u Vučijem Dolu, koji je osveštan na 140. godišnjicu čuvene bitke u kojoj su crnogorska vojska i hercegovački ustanici 1876. do nogu potukli turske snage.

Tenis 04.11.2016 | 18:15
Đoković ktitor crkve u Vučjem Dolu, u Hercegovini!
Sama bitka, koja se dogodila tokom crnogorsko-turskog rata od 1876. do 1878, slavi se kao jedna od najvećih pobeda nad Osmanlijama, koji su po njenom okončanju imali oko 4.000 ubijenih i ranjenih, dok je u 17 crnogorskih i 11 hercegovačkih bataljona bilo 70 poginulih i 118 ranjenih.

U odsustvu Novaka Đokovića, kog čeka odbrana titule na pariskom mastersu, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije zahvalio se Noletovom ocu Srđanu Đokoviću, koji je prisustvovao osveštenju hrama.

Načelnih opštine Bileća Miljan Aleksić je istakao da je sama crkva izgrađena "zahvaljujući priložnicima i svim poštovaocima nasleđa Vučedolske bitke" i da oni "nisu davali priloge da bi njihova imena bila pominjana, već iz unutrašnje duhovne potebe, međutim jedno ime se ne može prećutati".

“To je ime jedne velike ličnosti, koji je svima poznat i veliki čovek, Srbin i humanista, a to je svetski reket broj jedan Novak Đoković” , rekao je Aleksić, a prenosi mojahercegovina.com.

Novaku Đokoviću uručena je medalja i priznanje za pomoć u izgradnji hrama Svetog Atinogena koje je preuzeo njegov otac Srđan.

Izvor: blic.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mujo hrsuz

06.11.2016 10:35

Gospodin Đoković, kao veliki sportista i Srbin, prijavljen je u Monaku, tamo drži novce i tamo plaća porez. Srbima dosta i mrvice!

ODGOVORITE
Name

Mujagi

06.11.2016 15:16

Nole Je poklonio i ulozio MILIONE u srpske zemlje...blago nama pa imamo Noleta jer takav se rijetko radja cccc

Name

Srbin

06.11.2016 16:23

Moj Mujo, Bakir, Sabrija, Silajdžić i Lagumdžija imaju boravak u FBiH sitno ostavljaju u Sarajevu a ostalo u Istambul...