Брајант недостаје кошарци, али она њему не!

"Ни најмање", каже Црна Мамба. По први пут од 1996. године не гледамо Кобија Брајанта у НБА лиги, а ево како се он осећа у пензији.

Кошарка 05.11.2016 | 13:45
Брајант недостаје кошарци, али она њему не!
Почела је нова сезона НБА лиге, а на паркетима нема човека који ће заувек златним словима бити у историју кошаршке - Кобија Брајанта. ЕСПН је имао прилику да разговара са чувеном Црном мамбом и да га пита да ли му недостаје играње кошарке.

Одговор је био јасан.

"Ни најмање ми не недостаје играње- Пратио сам утакмице, не баш превише, али ако сам био код куће и имао шансу онда сам гледао. Генерално сам упознат са тиме ко побеђује, а ко губи. Пре неколико година ми је било недокучиво да ћу бити у оваквом емоционалном стању према кошарци. Сада могу да се опустим и једноставно уживам у утакмицама", рекао је Брајант и описао како изгледа почетак његове пензије.

20 успешних сезона, пет шампионских титула и још десетине мање важних награда.

Коби Брајант је 13. априла рекао "збогом" постигавши 60 поена у победи својих Лејкерса над Јутом и тако ставио тачку на сјајну каријеру у НБА лиги којој ништа није недостајало.

Али, недостаје он НБА лиги...

Навијачи и гледаоци најјаче кошаркашке лиге света се вероватно осећају чудно када по први пут од 1996. године у Лејкерсима не виде Кобија Брајанта.

Њему су се у пензији прирдужили и Тим Данкан, Кевин Гарнет и Реј Ален, па је у лиги остало још само шесторица кошаркаша који су драфтовани деведесетих година прошлог века.

Често се каже да је тај "улазак у пензију" врло стресан за спортисте којима су одласци на тренинге и утакмице били саставни део живота, многи од њих су били и у депресији након пензионисања, али тако није и у случају "црне мамбе" који ужива у периоду након каријере.

"Нимало!", гласио је његов одговор на питање да ли му недостаје играње кошарке.

У његовом одсуству лигом бриљирају Ентони Дејвис, Расел Вестбрук, Кавај Ленард...

"Пратим утакмице. Не могу да кажем да пратим сваку, али ако сам код куће онда постоји велика вероватноћа да ћу упалити ТВ и погледати неки меч. Обично знам ко ће победити, а ко изгубити. Њих тројица већ играју сјајно, што је реткост на почетку сезоне", казао је Коби у изјави за ЕСПН.

У његовом "одсуству" Лејкерси су под новим тренером Луком Волтоном уписали један тријумф у четири меча, а он није прецизирао да ли је пратио нову еру тима из Лос Анђелеса.

Коби Брајант је играо за Лос Анђелес Лејкерсе од 1996. до 2016. године и пет пута освојио НБА шампионат. Чак 18 пута је играо на Ол-стар догађајима.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар