Brajant nedostaje košarci, ali ona njemu ne!

"Ni najmanje", kaže Crna Mamba. Po prvi put od 1996. godine ne gledamo Kobija Brajanta u NBA ligi, a evo kako se on oseća u penziji.

Košarka 05.11.2016 | 13:45
Brajant nedostaje košarci, ali ona njemu ne!
Počela je nova sezona NBA lige, a na parketima nema čoveka koji će zauvek zlatnim slovima biti u istoriju košarške - Kobija Brajanta. ESPN je imao priliku da razgovara sa čuvenom Crnom mambom i da ga pita da li mu nedostaje igranje košarke.

Odgovor je bio jasan.

"Ni najmanje mi ne nedostaje igranje- Pratio sam utakmice, ne baš previše, ali ako sam bio kod kuće i imao šansu onda sam gledao. Generalno sam upoznat sa time ko pobeđuje, a ko gubi. Pre nekoliko godina mi je bilo nedokučivo da ću biti u ovakvom emocionalnom stanju prema košarci. Sada mogu da se opustim i jednostavno uživam u utakmicama", rekao je Brajant i opisao kako izgleda početak njegove penzije.

20 uspešnih sezona, pet šampionskih titula i još desetine manje važnih nagrada.

Kobi Brajant je 13. aprila rekao "zbogom" postigavši 60 poena u pobedi svojih Lejkersa nad Jutom i tako stavio tačku na sjajnu karijeru u NBA ligi kojoj ništa nije nedostajalo.

Ali, nedostaje on NBA ligi...

Navijači i gledaoci najjače košarkaške lige sveta se verovatno osećaju čudno kada po prvi put od 1996. godine u Lejkersima ne vide Kobija Brajanta.

Njemu su se u penziji prirdužili i Tim Dankan, Kevin Garnet i Rej Alen, pa je u ligi ostalo još samo šestorica košarkaša koji su draftovani devedesetih godina prošlog veka.

Često se kaže da je taj "ulazak u penziju" vrlo stresan za sportiste kojima su odlasci na treninge i utakmice bili sastavni deo života, mnogi od njih su bili i u depresiji nakon penzionisanja, ali tako nije i u slučaju "crne mambe" koji uživa u periodu nakon karijere.

"Nimalo!", glasio je njegov odgovor na pitanje da li mu nedostaje igranje košarke.

U njegovom odsustvu ligom briljiraju Entoni Dejvis, Rasel Vestbruk, Kavaj Lenard...

"Pratim utakmice. Ne mogu da kažem da pratim svaku, ali ako sam kod kuće onda postoji velika verovatnoća da ću upaliti TV i pogledati neki meč. Obično znam ko će pobediti, a ko izgubiti. Njih trojica već igraju sjajno, što je retkost na početku sezone", kazao je Kobi u izjavi za ESPN.

U njegovom "odsustvu" Lejkersi su pod novim trenerom Lukom Voltonom upisali jedan trijumf u četiri meča, a on nije precizirao da li je pratio novu eru tima iz Los Anđelesa.

Kobi Brajant je igrao za Los Anđeles Lejkerse od 1996. do 2016. godine i pet puta osvojio NBA šampionat. Čak 18 puta je igrao na Ol-star događajima.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar