Референдум: Војник у униформи без казне

Војник који је у униформи изашао 25. септембра на референдум о Дану Републике Српске и против којег је покренут дисциплински поступак неће бити кажњен, изјавио је Срни замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић.

Република Српска 02.11.2016 | 17:48
Референдум: Војник у униформи без казне
"Води се један дисциплински потупак и то могу да потврдим. Командант Бригаде тактичке подршке Оружаних снага БиХ, који је Бошњак, покренуо је тај дисциплински поступак тенденциозно и под притиском неке политике, иако је Комисија за утврђивање, коју је он именовао, испитала случај и потврдила да ту нема дисциплинске одговорнист", рекао је Јеринић.

Замјеник министра одбране БиХ истиче да ће бити пружена сва правна помоћ том припаднику Оружаних снага БиХ који је изашао на референдум у униформи и да ће се доказати да нема прекршаја, те да није прекршио ниједан члан Устава и закона.

"Епилог цијелог дисциплинског постпка је да тај војник неће бити кажњен. Од самог почетка сам говорио да ниједан војник неће бити кажњен због изласка на референдум и то су чињенице", каже Јеринић.

Из Министарства одбране БиХ потврђено је Срни да се води дисциплински поступак против припадника Оружаних снага БиХ који се виде на снимку у медијима да су у униформама 25. септембра изашли на референдум о Дану Републике Српске.

"Поступак је покренуо командант Бригаде тактичке подршке Оружаних снага БиХ. Надлежни нивои командовања пратиће ток поступка с циљем заштите Уставом и законом загарантованих права лица против кога се води поступак и санкционисаће евентуалне злоупотребе", рекла је Срни портпарол Министарства одбране БиХ Ума Синановић.

Предсједник Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Сифет Поџић заложио се за кажњавање припадника Оружаних снага БиХ који су у униформи изашли на референдум о Дану Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црни

02.11.2016 16:53

Дисциплински поступак је покренут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈСО

02.11.2016 18:00

Хало Црногорац ста се јавјас?!

Name

ВРС

03.11.2016 12:51

Јеринићу одакле такви закључци, а ти сам би требао знати да су Оружане снаге деполитизоване и да се треба борити против било кога притиска. Зашто не питаш команданта бригаде тактичке подршке као и остале високо позициониране припаднике Бошњака зашто се још увијек носе мараме у Оружаним снагама и зашто се не могу натјерати бошњачки припадници ОС БиХ да обрију браде (а то је прописано Правилом службе) које носе из вјерских разлога. Ни ти нити твоји претходници у Министарству одбране као и генерали из српско народа нисте способни да штитите интересе свога народа о институцијама одбране.

ОДГОВОРИТЕ