Сантосов бисер од 20.000.000: Траже га Реал, Барселона и Челси, он жели - ПСЖ!

Хоће ли га мајка пустити? Тијаго Маја је следећи на лист младих бразилских играча који би могли да се преселе у Европу.

Фудбал 03.11.2016 | 21:00
Сантосов бисер од 20.000.000: Траже га Реал, Барселона и Челси, он жели - ПСЖ!
Током минулог лета новински ступци широм Европе били су попуњени мегаломанским причама о двојици нападача који ће у наредним годинама постати најбољи на планети. Наравно, ради се о 19-годишњем Габријелу Жезусу и годину дана старијем Габиголу, које су фудбалски критичари месецима уназад представља као наследнике непоновљивог Роналда. Или, бар је то била намера. 

Клупко у случају Габријела Барбосе и куповине од 30.000.000 почело је да се одмотава са хаосом који Интер вуче на дно,Габријела Жезуса тек треба видети на делу у најјачим фудбалским лигама. И док се месецима водила полемика ко је од двојице тинејџера бољи, готово стидљиво писало се о још једном бразилском момку чије би име многи требало да запамте. Реч је о Сантосовој златној коки Тијагу Маји (19). Момку који је донедавно делио свлачионицу управо са Габиголом, а чија се селидба на европски континент очекује најкасније до наредног лета. Можда чак и током зиме. 

Мада се о младом репрезентативцу Бразила можда и најмање зна, његово име уписано је одавно у тефтере Челсија, Барселоне и мадридског Реала. Сантос је још летос одредио да га не пушта за суму мању од 20.000.000 евра, иако ће од европских богаташа покушати да измузе сваки евро више. 

Међутим, док талентованог централног, по потреби и дефанзивног везисту, меркају највећи клубови Шпаније и енглески гигант, он има само једну жељу - да једног дана обуче дрес Пари Сен Жермена. 

„Многи играчи сањају да једног дана заиграју за Барселону или Реал Мадрид, али ја себе видим као играча ПСЖ“, каже Маја у разговору за бразилски ЕСПН.

Ова изјава моментално је заголицала машту новинара, решених да мало дубље истраже причу.

„Није досад било никаквих контакта, али надам се да једног дана хоће. Ја се искрено видим у систему ПСЖ, а тамо имам и пријатеље. Маркињос ми је причао много лепих ствари о клубу. Јако је срећан тамо. А и ја ћу, ако се буде десило да једног дана дођем у Париз“.

Мада не жури са одлукама, он и не размишља превише о понудама које добија.

„Све је у рукама моје мајке и менаџера. Они воде рачуна о мојој каријери и њима највише верујем“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар