Santosov biser od 20.000.000: Traže ga Real, Barselona i Čelsi, on želi - PSŽ!

Hoće li ga majka pustiti? Tijago Maja je sledeći na list mladih brazilskih igrača koji bi mogli da se presele u Evropu.

Fudbal 03.11.2016 | 21:00
Santosov biser od 20.000.000: Traže ga Real, Barselona i Čelsi, on želi - PSŽ!
Tokom minulog leta novinski stupci širom Evrope bili su popunjeni megalomanskim pričama o dvojici napadača koji će u narednim godinama postati najbolji na planeti. Naravno, radi se o 19-godišnjem Gabrijelu Žezusu i godinu dana starijem Gabigolu, koje su fudbalski kritičari mesecima unazad predstavlja kao naslednike neponovljivog Ronalda. Ili, bar je to bila namera. 

Klupko u slučaju Gabrijela Barbose i kupovine od 30.000.000 počelo je da se odmotava sa haosom koji Inter vuče na dno,Gabrijela Žezusa tek treba videti na delu u najjačim fudbalskim ligama. I dok se mesecima vodila polemika ko je od dvojice tinejdžera bolji, gotovo stidljivo pisalo se o još jednom brazilskom momku čije bi ime mnogi trebalo da zapamte. Reč je o Santosovoj zlatnoj koki Tijagu Maji (19). Momku koji je donedavno delio svlačionicu upravo sa Gabigolom, a čija se selidba na evropski kontinent očekuje najkasnije do narednog leta. Možda čak i tokom zime. 

Mada se o mladom reprezentativcu Brazila možda i najmanje zna, njegovo ime upisano je odavno u teftere Čelsija, Barselone i madridskog Reala. Santos je još letos odredio da ga ne pušta za sumu manju od 20.000.000 evra, iako će od evropskih bogataša pokušati da izmuze svaki evro više. 

Međutim, dok talentovanog centralnog, po potrebi i defanzivnog vezistu, merkaju najveći klubovi Španije i engleski gigant, on ima samo jednu želju - da jednog dana obuče dres Pari Sen Žermena. 

„Mnogi igrači sanjaju da jednog dana zaigraju za Barselonu ili Real Madrid, ali ja sebe vidim kao igrača PSŽ“, kaže Maja u razgovoru za brazilski ESPN.

Ova izjava momentalno je zagolicala maštu novinara, rešenih da malo dublje istraže priču.

„Nije dosad bilo nikakvih kontakta, ali nadam se da jednog dana hoće. Ja se iskreno vidim u sistemu PSŽ, a tamo imam i prijatelje. Markinjos mi je pričao mnogo lepih stvari o klubu. Jako je srećan tamo. A i ja ću, ako se bude desilo da jednog dana dođem u Pariz“.

Mada ne žuri sa odlukama, on i ne razmišlja previše o ponudama koje dobija.

„Sve je u rukama moje majke i menadžera. Oni vode računa o mojoj karijeri i njima najviše verujem“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar