Вучинић о проклетству Роме...

Притисак уништава играче, теже је него у Јувентусу! "Навијачи у Риму су другачији. Довољно је да одиграти неколико добрих утакмица и попнете се на табели, али онда чим урадите нешто лоше, подршке више нема. И дугорочно гледано, управо то вас исцрпи", објаснио је Црногорац.

Фудбал 03.11.2016 | 20:00
Вучинић о проклетству Роме...
Мирко Вучинић је оставио дубок траг у Роми, по добром га памте и навијачи Јувентуса, а сада "крцка“ милионе у Ал Џазири из Уједињених Арапских Емирата. Ипак, са емоцијама се присећа времена проведеног у Серији А и на веома детаљан начин описао је проблеме са притиском који су имали играчи Роме.

Да ствар буде гора, то су проблеми који трају и данас, а свакако су постојали и у прошлости и често су оптерећивали генерације играча популарног клуба из престонице.

"Разликује се приступ у ова два клуба. Чињеница је да се у Јувентусу сваки реми доживљава као пораз. Са друге стране, свака победа ти помаже да стигнеш до следеће. То је добро, психолошки, јер постајете све јачи. Навијачи у Риму су другачији. Довољно је да одиграти неколико добрих утакмица и попнете се на табели, али онда чим урадите нешто лоше, подршке више нема. И дугорочно гледано, управо то вас исцрпи“, рекао је Вучинић.

Другачији је и однос медија према фудбалерима у два града.

“У Торину можете мирно да шетате улицом и да вас нико не узнемирава. Тамо нема радио станица које су посвећене само клубовима, или их бар нема толико. Јувентус је јачи ван Торина и тамо је потпуно другачији фокус.“

Упитан да мало конкретније опише шта му толико смета код тих медија, црногорски фудбалер је објаснио:

“Играчи осећају притисак, он им је наметнут. Сећам се да смо се понекад међусобно шалили на ту тему: ’Чуо сам ово, чуо сам оно’... Сви су слушали радио, чак и током тренинга. Било је неизбежно“.

Рома је до сада освојила само две титуле првака Италије, последња је била 2001. године.

"Наравно, не помаже баш ни чињеница да је Рома дуго без титуле. Када смо се борили за титулу, притисак је растао, чак и на мањим мечевима. Просто, као да вас неко гризе за врат.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар