Vučinić o prokletstvu Rome...

Pritisak uništava igrače, teže je nego u Juventusu! "Navijači u Rimu su drugačiji. Dovoljno je da odigrati nekoliko dobrih utakmica i popnete se na tabeli, ali onda čim uradite nešto loše, podrške više nema. I dugoročno gledano, upravo to vas iscrpi", objasnio je Crnogorac.

Fudbal 03.11.2016 | 20:00
Vučinić o prokletstvu Rome...
Mirko Vučinić je ostavio dubok trag u Romi, po dobrom ga pamte i navijači Juventusa, a sada "krcka“ milione u Al Džaziri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, sa emocijama se priseća vremena provedenog u Seriji A i na veoma detaljan način opisao je probleme sa pritiskom koji su imali igrači Rome.

Da stvar bude gora, to su problemi koji traju i danas, a svakako su postojali i u prošlosti i često su opterećivali generacije igrača popularnog kluba iz prestonice.

"Razlikuje se pristup u ova dva kluba. Činjenica je da se u Juventusu svaki remi doživljava kao poraz. Sa druge strane, svaka pobeda ti pomaže da stigneš do sledeće. To je dobro, psihološki, jer postajete sve jači. Navijači u Rimu su drugačiji. Dovoljno je da odigrati nekoliko dobrih utakmica i popnete se na tabeli, ali onda čim uradite nešto loše, podrške više nema. I dugoročno gledano, upravo to vas iscrpi“, rekao je Vučinić.

Drugačiji je i odnos medija prema fudbalerima u dva grada.

“U Torinu možete mirno da šetate ulicom i da vas niko ne uznemirava. Tamo nema radio stanica koje su posvećene samo klubovima, ili ih bar nema toliko. Juventus je jači van Torina i tamo je potpuno drugačiji fokus.“

Upitan da malo konkretnije opiše šta mu toliko smeta kod tih medija, crnogorski fudbaler je objasnio:

“Igrači osećaju pritisak, on im je nametnut. Sećam se da smo se ponekad međusobno šalili na tu temu: ’Čuo sam ovo, čuo sam ono’... Svi su slušali radio, čak i tokom treninga. Bilo je neizbežno“.

Roma je do sada osvojila samo dve titule prvaka Italije, poslednja je bila 2001. godine.

"Naravno, ne pomaže baš ni činjenica da je Roma dugo bez titule. Kada smo se borili za titulu, pritisak je rastao, čak i na manjim mečevima. Prosto, kao da vas neko grize za vrat.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar