Приоритет - заштитити Семберију од поплава

Каналска мрежа која је изграђена у дужини од 1.350 метара у Јањи, значајно ће заштити овај дио Семберије од поплава. На овом терену нису директно угрожене куће, али су на удару веће површине плодног пољопривредног земљишта.

Република Српска 02.11.2016 | 15:59
Приоритет - заштитити Семберију од поплава
Изградња овог канала почела је љетос и ово је практично почетак регулације ријеке Јање и заштите насеља Нова Јања и Стара Јања, пројекта који ће на крају бити вриједан више од 15 милиона марака.

"Ми смо овај канал завршили који је некад био у оквиру пројекта комасације, који треба да прије свега заштити земљиште које је прво на удару, али и насеља. Канал је дуг 1.350 метара. Један дио је био у потпуности зарастао шибљем. Град Бијељина је у ове радове уложио око 50.000 КМ", рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Сви водопривредни објекти и канали који се граде на овом подручју имају велику корист за становништво Јање.



"До сада је овај терен често био плављен, што је правило велику штету пољопривредницима. Земљиште је угрожено ријеком Брезовицом, а сада изградњом овог канала тај проблем ће бити у знатној мјери ријешен", рекао је предсједник Савјета МЗ Јања Мустафа Гардашевић.

Осим ове каналске мреже чија је изградња у току, очекује се почетак уређења корита ријеке Јање. Циљ је осигурати Јању и Нову Јању и околна насеља од будућих великих поплава.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СВЕ ЗНАМО

02.11.2016 15:42

ВИДИ МОМЦИНА ++++++++

ОДГОВОРИТЕ