ФИФА: У трци за најбољег тренера године су...?!

Међународна фудбалска федерација саопштила је имена 10 кандидата за најбољег тренера године.

Фудбал 03.11.2016 | 14:30
ФИФА: У трци за најбољег тренера године су...?!
Ко је најбољи шеф струке у 2016. години? Одговор на то питање сазнанћемо почетком 2017. године, након што је ФИФА објавила списак кандидата.

На листи 10 тренера који конкуришу за престижну награду налазе се четворица из Премијер лиге, тројица из Примере, као и три селектора.

У трци су Клаудио Ранијери из Лестера, Зинедин Зидан из Реал Мадрида, селектор Велса Крис Колман, Луис Енрике (Барселона), Јирген Клоп (Ливерпул), Пеп Гвардиола (Манчестер сити), селектори Португала и Француске, Фернандо Сантош и Дидије Дешан, Дијего Симеоне из Атлетико Мадрида, као и тренер Тотенхема Маурисио Покетино.

Клаудио Ранијери је прошле сезоне у Премијер лиги предводио Лестер до прве шампионске титуле у историји клуба, док је Зинедин Зидан освојио са Реалом Лигу шампиона, упркос томе што је у јануару преузео клуб, свој први из елитног ранга.

У конкуренцији је и селектор Велса Крис Колман, који је предводио тим до полуфинала Европског првенства у Француској овог лета, као и прошлогодишњи освајач признања тренер Барселоне Луис Енрике и тренер Ливерпула Јирген Клоп.

Међу кандидатима су и тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола, који је освојио признање 2011. године, селектор европског првака репрезентације Португала Фернандо Сантош, као и Дидије Дешан, који је предовио Француску до финала Европског првенства.

Ту су и тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне, као и тренер Тотенхема Маурисио Покетино.

Најбољег ће изабрати капитени и селектори репрезентација, одабрани представници медија, као и навијачи путем интренета.

ФИФА ће скратити списак кандидата 2. децембра, а најбољег ће проласити на церемонији 9. јануара у Цириху.

ФИФА је ову награду установила 2010. године када је лауреат био Жозе Мурињо, а потом су признање добијали Пеп Гвардиола, Висенте дел Боске, Јуп Хајнкес, Јоаким Лев и Луис Енрике.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар