FIFA: U trci za najboljeg trenera godine su...?!

Međunarodna fudbalska federacija saopštila je imena 10 kandidata za najboljeg trenera godine.

Fudbal 03.11.2016 | 14:30
FIFA: U trci za najboljeg trenera godine su...?!
Ko je najbolji šef struke u 2016. godini? Odgovor na to pitanje saznanćemo početkom 2017. godine, nakon što je FIFA objavila spisak kandidata.

Na listi 10 trenera koji konkurišu za prestižnu nagradu nalaze se četvorica iz Premijer lige, trojica iz Primere, kao i tri selektora.

U trci su Klaudio Ranijeri iz Lestera, Zinedin Zidan iz Real Madrida, selektor Velsa Kris Kolman, Luis Enrike (Barselona), Jirgen Klop (Liverpul), Pep Gvardiola (Mančester siti), selektori Portugala i Francuske, Fernando Santoš i Didije Dešan, Dijego Simeone iz Atletiko Madrida, kao i trener Totenhema Maurisio Poketino.

Klaudio Ranijeri je prošle sezone u Premijer ligi predvodio Lester do prve šampionske titule u istoriji kluba, dok je Zinedin Zidan osvojio sa Realom Ligu šampiona, uprkos tome što je u januaru preuzeo klub, svoj prvi iz elitnog ranga.

U konkurenciji je i selektor Velsa Kris Kolman, koji je predvodio tim do polufinala Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta, kao i prošlogodišnji osvajač priznanja trener Barselone Luis Enrike i trener Liverpula Jirgen Klop.

Među kandidatima su i trener Mančester sitija Pep Gvardiola, koji je osvojio priznanje 2011. godine, selektor evropskog prvaka reprezentacije Portugala Fernando Santoš, kao i Didije Dešan, koji je predovio Francusku do finala Evropskog prvenstva.

Tu su i trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, kao i trener Totenhema Maurisio Poketino.

Najboljeg će izabrati kapiteni i selektori reprezentacija, odabrani predstavnici medija, kao i navijači putem intreneta.

FIFA će skratiti spisak kandidata 2. decembra, a najboljeg će prolasiti na ceremoniji 9. januara u Cirihu.

FIFA je ovu nagradu ustanovila 2010. godine kada je laureat bio Žoze Murinjo, a potom su priznanje dobijali Pep Gvardiola, Visente del Boske, Jup Hajnkes, Joakim Lev i Luis Enrike.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar